Espais innovadors sobre tecnologia i startups a Barcelona

Espais innovadors sobre tecnologia i startups a Barcelona

Seguint la seva tradició de ciutat de congressos i esdeveniments, Barcelona ha destacat en els últims anys per la realització de grans esdeveniments, aquest cop, lligats a la innovació tecnològica com el Mobile World Congress o l’Smart City Expo. Fins i tot, els grans festivals musicals han incorporat el seu vessant emprenedor com el Sonar +, un esdeveniment de referència a nivell internacional i relacionat amb la tecnologia i la creativitat.

Barcelona també ha sabut innovar en aquest format: Ja no només es parla d’innovació a la ciutat comtal, sinó que, gràcies a aquests festivals, s’ha creat un ecosistema únic d’innovació. És notable, per exemple, el creixement de l’escena “startupera” barcelonina, que beu de la cultura tradicionalment comercial i emprenedora de la societat catalana, així com, de l’aparició de petits inversors locals i internacionals que han cregut en el talent català, fins convertir-lo en un dels principals hubs tecnològics d’Europa i del món. Així han emergit startups de gran valor en el mercat com Typeform, Kantox o Glovo, per citar només alguns.

Mapa d’innovació de Barcelona: alguna cosa més que esdeveniments i startups

Esdeveniments i startups … I prou? No, és clar que no!

A SDLI, sabem que la ciutat viu i lidera un moviment de coneixement sobre la creativitat, la tecnologia, la transformació organitzativa, els nous lideratges i el futur de la feina a nivell internacional, entre molts altres elements que acompanyen la revolució tecnològica actual. Aquest corrent, el trobem en una infinitat de llocs de la ciutat, en els quals pots inspirar-te per comprendre tots els secrets de la innovació, des de qualsevol perspectiva!

En els propers mesos, publicarem una sèrie de referències clau que conformaran el mapa complet d’innovació de Barcelona. Hem dividit aquesta ruta en 9 categories:

 1. Tecnologia i startups
 2. Innovació en la cultura
 3. Conferències i networking
 4. Innovació empresarial
 5. Universitats i recerca
 6. Societat
 7. Gig economy
 8. Disseny i creativitat
 9. Inversió

En aquest post, trobaràs la nostra selecció sobre tres espais de la categoria “Tecnologia i startups” de mapa d’innovació de Barcelona d’SDLI.

Mapa d’innovació de Barcelona: Tecnologia i startups

Diàriament, rebem un gran volum d’informacions i notícies sobre startups, fins a tal punt que,, no som capaços de recordar què hem llegit. Són moltes les empreses emergents que busquen guanyar-se un lloc en un món, cada vegada més canviant i exigent. Barcelona, ​​igual que altres grans ciutats, no passa desapercebuda davant aquesta situació i s’esforça per posicionar-se com una ciutat capdavantera en tecnologia i startups.

Hem seleccionat tres llocs que estan fent de Barcelona, ​​un referent internacional en innovació, tant en l’ús de tecnologia com en la creació de startups.

 1. Barcelona Tech City

Barcelona Tech City, amb seu al Pier01, és una associació privada, sense ànim de lucre, que agrupa més de 800 empreses tecnològiques i 4500 activitats. Treballa en temes com el blockchain, la salut o la mobilitat sostenible, en diferents ubicacions de la ciutat, amb la finalitat de promoure internacionalment la marca tecnològica de Barcelona. A més, Barcelona Tech City tracta de potenciar un entorn ideal per a les empreses digitals, així com, connectar el talent a través de possibles col·laboracions.

Algunes de les iniciatives que duen a terme són el networking, la participació en fires i esdeveniments o workshops. Totes elles han aconseguit que, a dia d’avui, Barcelona Tech City sigui un dels principals hubs de startups de Barcelona, ​​que ha fet possible el sorgiment d’empreses com Privalia o Edreams.

Ah! Si et ve de gust, reuneix un grup de col·legues i demana una visita guiada feta a la vostra mida.

Ubicació: Plaça de Pau Vila, 1 bloc A, planta 3, porta 3A1 08003 Barcelona

Enllaç: https://barcelonatechcity.com/ca/

RRSS: @bcntechcity

 1. Mobile World Capital Foundation

Mobile World Capital Barcelona acull el reconegut MWC Barcelona i ha fundat, també, 4 Years From Now 4YFN, la trobada de startups que coincideix amb el MWC. A més, durant l’any, organitza esdeveniments de coneixement i networking com els Mobile Talks, el Mobile Week Barcelona i el Mobile Lunch, en què reuneix la seva comunitat d’emprenedors i professionals de l’àmbit de la innovació i l’economia digital.

No et perdis els inspiradors esdeveniments i talks organitzats per 4YFN!

Ubicació: Carrer de Roc Boronat, 117 08018 Barcelona

Enllaç: https://mobileworldcapital.com/ca/

RRSS: @MWCapital

 1. Itnig

Situat al barri del Poblenou, Itnig és un grup d’inversió en startups que disposa d’un espai de coworking de 2300m2 on cohabiten treballadors autònoms i startups.

Itnig va néixer el 2011 com un venture builder, o creador de startups, i a l’agost 2019 va obrir “la cafeteria més gran de Poblenou”, tal com asseguren els seus impulsors. Aquesta cafeteria compta amb una sala de conferències i un espai de treball flexible amb capacitat per a unes 100 persones.

Alguns exemples de les exitoses startups nascudes a Itnig són Factorial i Andjoy. Ambdues, les utilitzem nosaltres habitualment!

Ubicació: Carrer de Pujades, 100 08005 Barcelona

Enllaç: https://itnig.net

RRSS: @itnig

Amb aquest post, vam començar la creació del mapa d’innovació. Els espais que hi has trobat, són només alguns exemples de tots els que pots trobar a la ciutat Barcelona. ¿Quins són els teus preferits?

Atreveix-te a deixar el teu comentari i completarem el mapa junts!

El mes que ve, publicarem tres espais més de la categoria “Innovació en la cultura”.

Segueix-nos, això acaba d’engegar!

The following two tabs change content below.
Marta Camins

Marta Camins

Estudiant de Negocis i Màrqueting internacionals a ESCI-UPF. Apassionada per l'art, la música i el cinema. Curiosa i amb ganes d'aprendre sempre coses noves. Ha treballat en accions de promoció, captació i atenció de clients.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies