Projectes innovadors del 2018

10 projectes innovadors del 2018 per transformar la societat d’avui

Com és habitual, aquest any que deixem enrere, ens ha deixat moltes novetats per a la societat de la innovació. Els projectes innovadors del 2018 han superat amb escreix els del 2017. El ritme de creixement de la inversió en startups en tots els sectors i a nivell global, ha seguit un bon ritme de creixement. I per sort, hi ha vida més enllà de Sillicon Valley! Ciutats com Barcelona s’estan convertint en hubs tecnològics que donen vida a aquest sector d’activitat a nivell global.

Supergiant venture rounds through time

Els projectes innovadors d’impacte social, també a l’alça

Els que ens seguiu habitualment a Societat de la Innovació, ja sabeu que ens agrada destacar els projectes innovadors més transformadors, que marquen tendència a la indústria de la salut, sector social o educatiu, per esmentar alguns.

Aquest article intenta donar veu a tots els projectes innovadors que tracten temes que ens afecten a tots, als més vulnerables i al medi ambient. La transformació social és un tipus d’innovació que, dia a dia, va guanyant adeptes com Ship2B. Aquest és un exemple de com sorgeixen les bones idees, realment creatives, amb el simple objectiu de millorar la vida de les persones i les relacions socials.

Les noves tendències i desenvolupament de projectes innovadors han format part i, deixat empremta, a la nostra comunitat i, concretament, al Radar SDLI. Hem creat la comunitat d’innovació com un espai obert per compartir idees i projectes inspiradors de tot el món, de manera cross-sectorial. Aquest és un punt de trobada per a persones curioses, observadores i fascinades per la innovació.

En aquest post, us expliquem alguns dels projectes innovadors del 2018 basats en el desenvolupament social i que més han cridat l’atenció en el nostre Radar.

10 grans projectes innovadors del 2018

 Bioo: L’electricitat de les plantes

La tecnologia de Bioo està creada a partir d’un generador biològic que aconsegueix electricitat de la descomposició de substàncies orgàniques extretes naturalment de plantes. Deixant anar electrons i aigua durant el procés sense fer mal a cap ésser viu.

Life Saving Dot

A l’Índia rural, s’estima que milers de dones tenen falta de iode, que s’ha relacionat amb el càncer de mama, la malaltia fibroquística de les mames i les complicacions de l’embaràs. El “Life Saving Dot”, facilita la solució a través d’una variació abundant de iode en un bindi tradicional. Aquest projecte està ajudant les dones a adquirir aquest mineral tan necessari per viure.

Arbres que generen energia eòlica

“Arbres al vent” ha estat la iniciativa que ha guanyat la campanya del Pressupost Participatiu de 2018, dotat amb 300.000 euros. Consisteix en un sistema d’energia eòlica renovable mitjançant instal·lacions que simulen arbres. El projecte va ser presentat per un professor de l’Escola Andorrana de Primer Ensenyament d’Andorra la Vella, com a resultat d’un treball dels seus alumnes fet a classe sobre les energies renovables.

Closques d’ou per a la preservació de l’aigua: El material impermeable del futur

Un equip d’investigadors de la Xina ha creat un material impermeable a partir de closques d’ou. Es tracta d’un descobriment sostenible que fa reduir els costos de producció. El material deixa passar el petroli, però repel·leix l’aigua.

The Machine to Be Another

“The Machine to Be Another” és un projecte d’investigació artístic i social, que aplica la realitat virtual i la tecnologia de “Virtual Body Extension” a través de la identitat i l’empatia. L’aparell dona la possibilitat de veure i experimentar les teves percepcions físiques i escoltar els teus pensaments, alhora que permet interactuar amb una part de la vida d’una altra persona.

Realitat Virtual en les activitats d’Animació Infantil Hospitalària

TECSOS i Creu Roja Joventut estan treballant conjuntament per incorporar l’ús de la realitat virtual al projecte d’intervenció domiciliària amb menors afectats per malalties de mitjana i llarga durada i Atenció a la Infància Hospitalitzada. Aquesta iniciativa estableix activitats de suport, oci i temps lliure per a aquells nens i nenes en procés de diagnòstic o tractament d’una malaltia de llarga durada, tant si el tractament es realitza en un centre hospitalari com a casa.

Elf, la bicicleta elèctrica amb sostre solar incorporat

Si els vehicles elèctrics no t’acaben d’agradar per la poca autonomia o el seu preu excessiu, pots plantejar-te tenir un Elf. Aquesta bicicleta és un híbrid que funciona amb l’energia produïda pels pedals i un motor elèctric que carrega amb energia solar. L’invent s’està expandint pels Estats Units.

La Caixa Verda, conservar vegetals, sorra i aigua sense fred ni electricitat

Tali Signorile, Artista Plàstic i Héctor Pereyra són un grup d’arquitectes que tracten de conscienciar les persones per a un millor aprofitament dels recursos energètics: minimitzar les emissions de gasos d’efecte hivernacle, estalviar diners i viure de manera sana consumint aliments ben conservats . Per aconseguir-ho han dissenyat i fabricat aquesta nevera de fruites i verdures, que funciona sense necessitat d’electricitat.

Membrana de grafè amb aplicacions mèdiques

Investigadors de Galícia, Euskadi i Catalunya han desenvolupat un “colador” molecular amb grafè, que pot tenir aplicacions en tractaments de seqüenciació d’ADN i diàlisi.

Gamers netegen els rius de Chicago des de casa

Urban Rivers és una organització que es dedica a la neteja dels rius de Chicago. El seu últim projecte és “Trash Task Force”, que convida als jugadors a controlar, des del seu domicili, els robots col·lectors d’escombraries.

Què us han semblat aquests projectes innovadors?

Durant el 2018, han sorgit grans propostes que han acabat sent un èxit. Et ve de gust conèixer la resta dels projectes innovadors del 2018? Si accedeixes al nostre Radar SDLI, podràs revisar la llista completa d’idees i tendències que s’han compartit a la nostra comunitat.

T’animem a que comparteixis amb nosaltres els teus projectes innovadors o tendències que t’inspiren. La nostra comunitat seguirà creixent i aportant totes les novetats que vagin sorgint durant el nou any. ¡No ho dubtis!

Marc Soler

Líder de proyectos digitales para empresas con necesidad de crecer y desarrollar su negocio. El objetivo es posicionar la marca en el entorno digital para ganar notoriedad y aumentar sus ventas. Apasionado de la tecnología e Internet. Convencido en la potencialidad de las personas en red.

    Escriu el teu comentari

    El teu correu no serà publicat.*