Una rendibilitat merescuda obtinguda de manera innovadora

Una rendibilitat merescuda obtinguda de manera innovadora

Si tens uns estalvis pels quals estàs intentant obtenir una rendibilitat però estàs cansat dels dipòsits bancaris que, a més de l’opacitat que comporten, generen pocs interessos; has de conèixer que existeix una altra opció d’inversió molt innovadora a través de la qual pots obtenir uns interessos més ajudant directament a empreses i autònoms del nostre país. Estem parlant del crowdlending.

Com invertir directament en préstecs per obtenir rendibilitat?

El crowdlending o “P2P lending” és un nou sistema de finançament alternatiu mitjançant el qual diferents inversors particulars presten els seus diners directament a empreses a canvi d’una rendibilitat. Els inversors simplement es registren a la plataforma i trien en el seu marketplace l’empresa a la qual volen prestar els seus diners i la quantitat que volen prestar. La devolució del capital i els interessos podrà donar-se a través de quotes mensuals o una única quota al venciment del préstec.

L’aspecte innovador d’aquest mètode radica en que s’eliminen les entitats bancàries com a intermediaris de l’operació, són directament els inversors els que trien l’empresa a la qual volen prestar els seus diners. Fins i tot per als inversors amb un perfil molt altruista, hi ha la possibilitat, en algunes de les plataformes, de disminuir el tipus d’interès establert per la plataforma. D’aquesta manera, els inversors aconsegueixen donar sentit als seus diners, perquè a més de generar una rendibilitat per uns estalvis, que d’altra manera serien ociosos, generen una economia social i ajuden a diferents pimes i autònoms a prosseguir amb la seva activitat empresarial.

Es tracta d’una activitat regulada

Per a més seguretat dels inversors cal destacar, que tot i ser un producte molt innovador, el sector del crowdlending està totalment regulat per llei. Més concretament a través de la Llei 5/2015 de Foment del Finançament Empresarial que engloba les plataformes de crowdlending. A conseqüència d’aquesta Llei, qualsevol plataforma està obligada a diferenciar els inversors entre aquests dos tipus:

  • Inversores no acreditats: Aquests inversors compten amb un límit d’inversió de 3.000 euros per projecte i 10.000 euros entre totes les operacions en els últims 12 mesos.
  • Inversores acreditats: Aquests inversors no tenen cap límit d’inversió, amb la possibilitat a més de configurar el Sistema d’Inversió Automàtica en aquelles plataformes que el tinguin disponible per als seus usuaris. Gràcies a aquest mètode, la plataforma invertirà automàticament en les operacions que compleixin les característiques dictades per endavant per l’usuari.

Els productes on es pot invertir mitjançant el crowdlending

És important diferenciar els productes d’inversió disponibles per als usuaris en funció d’un element molt important que marca el comportament d’inversió de cada usuari, l’aversió al risc.

Hi ha un producte d’inversió amb alta rendibilitat i risc mesurat, en el qual és aconsellable diversificar la cartera per, d’aquesta manera, reduir el risc associat. Moltes plataformes ja compten amb un ràting propi perquè els inversors puguin mesurar el risc i així diversificar la seva cartera. La rendibilitat aquest tipus d’inversions ronda el 7% anual.

L’altre producte d’inversió és el denominat “garantit”, actualment només disponible  MytripleA. En aquest cas, gràcies al conveni que presenten amb diferents societats de garantia recíproca, ofereixen inversions sense risc ja que en cas de morositat del prestatari aquestes SGR abonen els fons aportats pels inversors juntament amb els corresponents interessos generats fins aquell dia. A través d’aquestes inversions s’obté una rendibilitat del 2% + Euribor.

3 passos per prestar els teus diners

Els passos bàsics que ha de realitzar qualsevol inversor que vulgui prestar els seus diners a empreses a través d’aquest mètode, serien els següents:

  • Registra’t a la plataforma que més s’ajusti a les teves necessitats i crea el teu perfil d’inversor. En algunes plataformes només hauràs de facilitar el DNI i un justificant bancari per associar el teu compte bancari en cas de retirades de fons.
  • Diversifica les teves inversions i crea la teva pròpia cartera d’inversió. D’aquesta manera el risc serà mínim i maximitzaràs la rendibilitat.
  • Reinverteix els rendiments i augmenta els beneficis. Gràcies al venciment mensual de les quotes, amb una petita inversió inicial, podràs crear una àmplia cartera d’inversió que maximitzi els teus beneficis.

Coneixes altres formes innovadores de rendibilitzar els teus diners?

Autora: Alba García Gonzalo de MyTripleA

The following two tabs change content below.
Alba García
Responsable de Comunicació i Màrqueting a MytripleA, start-up de Crowdlending per a empreses, on estic creixent professionalment.
Alba García

Últimes publicacions: Alba García (veure-les totes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*