Torna Mango Smile!

Torna Mango Smile!

Tornem! Aquest dijous iniciem la segona iniciativa de la comunitat d’innovació oberta Mango Smile, comunitat enfocada a la identificació de noves solucions socials, sostenibles i ecològiques pel sector i la indústria en general, sota la Cátedra Mango de Responsabilidad Social Corporativa de Mango en Esci-UPF.

Projecte: Mango.Smile ESCILab from Sociedad de la Innovación on Vimeo.
Després del èxit de l’any passat, en el que van participar més de 138 estudiants universitaris, generant al voltant de 150 idees entorn al repte de “Com millorar el procés de reciclatge de roba”, mitjançant la generació de nous productes, serveis i models de negoci”.

L’any passat, Eva Comas, estudiant d’Elisava-UPF, fou la guanyadora, amb el disseny d’un contenidor pel reciclatge de roba a les botigues Mango. Projecte que ara mateix es troba en una fase inicial de desenvolupament, en concret en la fase d’implicació d’agents del sector per avaluar les possibilitats de llançar al mercat el projecte. La creativitat és fàcil, la innovació pot prendre més temps: recordem que el Post-it va tardar 12 anys en comercialitzar-se!

Skecth inicial del projecte guanyador de la primera edició de Mango Smile
Skecth inicial del projecte guanyador de la primera edició de Mango Smile

Tenim un repte d’innovació

En aquesta segons edició, és AITEX, una associació d’empreses del sector tèxtil que fomenta la I+D+i i l´ús de les noves tecnologies en el sector, qui presenta un repte d’ innovació als estudiants, començant pel Campus de la Universitat Politècnica de Valencia a Alcoi. Aquesta vegada, els alumnes de disseny industrial de la UPV-Alcoi, competiran amb els alumnes d’Elisava i l’escola de Negocis Internacionals de la Universitat Pompeu Fabra, líder de la iniciativa conjuntament amb Mango, ESCI-UPF.

El repte d’aquest any és el de trobar i desenvolupar noves aplicacions comercials/industrials a teixits elaborats amb materials procedents de residus orgànics:

residuos

El repte estarà dividit en tres fases:

  1. En la primera fase, la Ideació, portarem a terme tallers de creativitat, on analitzarem el repte i generarem idees.
  2. En una segona fase, les millors idees passaran a la fase de desenvolupament (model de negoci de la proposta, necessitat del client, potencial de mercat…) i prototipatge, prèvia selecció duta a terme per un jurat compost per representants de les diferents entitats de Mango Smile.
  3. Finalment, triarem 6 equips finalistes que presentaran els seus projectes a AITEX.
Fases del repte
Fases del repte

L’objectiu final, com l’any anterior, és que algun dels projectes finalistes pugui tenir aplicació real en productes de mercat.

En definitiva, demà 16 d’octubre comencem, així que alumnes de la UPV-Alcoi, Elisava, i Esci-UPF:

Molta sort i, sobre tot, ¡molta creativitat!

The following two tabs change content below.
Ignasi Clos

Ignasi Clos

Soci i Director de Projectes d’Innovació Oberta a Induct SEA, S.L.
Graduat en Negocis i Màrqueting internacional. Ha estat consultor d’internacionalització a les oficines als Estats Units d’Acc10 (Nova York i Miami) durant 2 anys, consultor d’Estratègia i Operacions a Deloitte, SL durant 4 anys, i des de 2010 està involucrat al món de la innovació i la emprenedoria, com a consultor per a petits emprenedors, i com a Soci i Director de Projectes d’Innovació Oberta a la oficina a Barcelona del Grup Induct. Professor d’Innovació i Emprenedoria a la UPF.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies