10 projectes innovadors del 2019 que transformaran la societat

10 projectes innovadors del 2019 que transformaran la societat

Aquest any no ens quedem enrere i seguim a la recerca de novetats i tendències en innovació. És un bon moment per recuperar els projectes innovadors del 2019 i donar-los un gir en la Societat de la Innovació.

Gràcies a la tecnologia i la innovació, es generen milers d’idees i projectes en moltes ciutats que faran canviar el món. A Barcelona, ​​per exemple, se segueix apostant pel canvi, la transformació i la creació de nous projectes, fet que ha convertit la capital catalana en un important hub tecnològic. Algunes d’aquestes idees ja estan en ple rendiment i funcionament, però … quins projectes han estat els més innovadors al 2019?

En aquest post, et presentem la llista de projectes innovadors publicats en el nostre Radar i que més han destacat aquest últim any. Segueix la innovació amb nosaltres!

10 grans idees innovadores del Radar SDLI

  1. Un gimnàs intel·ligent que actua com un entrenador personal

Tonal estableix una rutina diària d’entrenament als usuaris de gimnàs a través de la motivació. Totalment intel·ligent, aquest sistema calcula l’esforç de l’exercici i dóna consells sobre com treballar el cos. El programa desenvolupa entrenaments personalitzats i regula el treball virtual per millorar la musculació, la flexibilitat o simplement mantenir-se en forma. Rastreja el progrés de cada usuari i recomana diferents exercicis i pesos, segons el nivell físic de cada usuari. Pot usar-lo qualsevol persona que practica esport, però està especialment pensat per a aquelles que el practiquen des de casa i que no disposen d’entrenadors o monitors de sala.

  1. Una vareta màgica per aprendre idiomes

La startup Habbi Habbi ha creat una vareta lectora que tradueix paraules al moment i permet aprendre nous idiomes. Aquesta nova eina d’aprenentatge funciona a través de visió artificial, identificant els píxels de les pàgines per aconseguir llegir les paraules o les il·lustracions i reproduir-les en veu alta. A més, pot llegir cançons o sons que milloren l’aprenentatge dels més petits. Actualment, tradueix a l’anglès, espanyol i xinès, però preveu ampliar les opcions en un futur.

  1. Mei, app de missatgeria amb assistent IA

Aquesta aplicació de missatgeria instantània inclou un assistent d’intel·ligència artificial que analitza les converses de WhatsApp. Funciona amb un algoritme que escaneja les converses que has mantingut amb diferents contactes. S’analitzen els trets de la conversa i dóna consells sobre les intencions de l’interlocutor. Els creadors de Mei asseguren que es tracta d’una eina que ajuda als usuaris a millorar les relacions amb altres persones.

  1. Sentir l’art a través d’una màquina

El Museu Thyssen ha presentat una revolucionària màquina que permet sentir l’art de les pintures i obres. Un dels principals objectius d’aquesta proposta és millorar l’accessibilitat als museus a persones cegues o amb discapacitats intel·lectuals. La màquina transforma l’obra en un dispositiu amb relleu interactiu que permet al visitant llegir o tocar la reproducció del quadre. Mentrestant, per veu, imatge i text se l’informa del context de l’obra i dels detalls que la componen. Aquesta és una bona manera d’apropar l’art a totes les persones.

  1. Un telèfon de paper fet realitat

Paper Phone és una aplicació que transcriu la informació important del mòbil en un full de paper. Aquest mètode genera informació a través de la pròpia aplicació, que accedeix a les teves dades diàries i personals guardades en el calendari, agenda o llista de tasques. És una bona manera de no oblidar-se de dates importants com reunions, aniversaris, visites mèdiques, etc. Els seus creadors asseguren que amb aquesta app contribueixen a millorar l’ús de la tecnologia i la productivitat, ja que permet controlar el temps que dediquem a totes les aplicacions per a smartphone.

  1. Texans 3D fets a mida

La revolucionària marca de moda Unspun, ha creat uns texans fets a mida i totalment personalitzats pel client. El sistema escaneja la persona per prendre les seves mesures i analitzar la forma del seu cos. A través de formes 3D, fabrica els texans amb materials sostenibles i innovadors perquè siguin moderns i resistents. La idea d’Uspun és oferir un tracte més proper i personalitzat amb el client i responsable amb el medi ambient.

  1. RobotMaster per a petits programadors

RobotMaster S1 és el primer robot educatiu que permet aprendre a programar. Aquesta firma xinesa vol apropar-se als més petits a través d’un robot que programa. La idea és apropar el concepte de programació als nens, a través de tasques divertides i sorprendre’ls amb el resultat final, un cop es completa el procés de creació del robot.

El robot DJI utilitza la intel·ligència artificial, que reconeix a les persones pels seus gestos i sons. Es tracta d’un robot totalment capacitat per ensenyar a nens i nenes que tinguin petites inquietuds en programació. RobotMaster S1 és una bona eina per convertir els petits de la casa en grans programadors.

  1. Packaging contra el canvi climàtic

La coneguda marca de cosmètica L’Oreal ha creat un nou packaging amb l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic. El nou envàs de cartró i materials biodegradables contribueixen a la proposta sostenible que vol oferir la marca. I és que, L’Oréal s’ha proposat un nou objectiu per 2025: aconseguir que tots els seus productes de plàstic puguin ser recarregables i reciclables, a més d’utilitzar productes amb beneficis per al medi ambient.

  1. Bombolles submergibles

Un biòleg marí de Califòrnia ha creat una bombolla submergible per revelar secrets del mar. Aquest artefacte revolucionari ofereix unes immillorables vistes panoràmiques sense haver de mirar per una petita escotilla. L’objectiu d’aquest objecte és connectar a les persones amb el mar i explorar els oceans. L’embarcació pot transportar a tres persones i traslladar-los a uns 1.000 metres de profunditat. Aquest tipus de submarins són el resultat de nombrosos avenços tecnològics que obren la porta a futures innovacions.

  1. Google Lookout per reconèixer l’entorn

Google Lookout és un dispositiu píxel que té com a objectiu ajudar les persones cegues a descobrir tot el que les envolta. A través d’intel·ligència artificial, aquesta aplicació és capaç de reconèixer les imatges que hi ha al voltant d’una persona i de transmetre-les.

Lookout utilitza càmeres i sensors del dispositiu mòbil per reconèixer objectes i textos. L’aplicació reprodueix en tres formes diferents:

Mode compra, que ajuda durant el procés, llegeix codi de barres i els diners.

Mode explorar, que permet veure el món real i explorar al nostre voltant.

Mode lectura, que permet llegir textos amb més facilitat.

Com has pogut veure, durant els últims anys han sorgit grans propostes, que han format part dels projectes innovadors al 2019. Tot apunta que aquest 2020 serà un any carregat de grans idees innovadores i importants novetats.

T’animes a compartir projectes innovadors amb la comunitat? Fes clic en el nostre Radar SDLI i registra la teva idea. Coneix la resta dels projectes innovadors del 2019, i descobreix milers d’idees i tendències. Comparteix coneixement amb nosaltres, fes créixer la nostra comunitat i ajuda’ns a millorar a través de noves propostes. No ho dubtis i participa!

The following two tabs change content below.
Paula Altuzarra

Paula Altuzarra

Comunicadora en potencia. Estudiante de Marketing y Comunidades digitales en Tecnocampus-UPF. Creativa, atrevida y con ganas de aprender cosas nuevas. Amante de la tecnología, la moda y la lectura. Cree firmemente en el cambio, así como en la era digital y la innovación.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies