A un pas més a prop de la teletransportació

A un pas més a prop de la teletransportació

Tots hem somiat alguna vegada amb teletransportar-nos. Vivim en un estat d’estrès constant. Anem corrent d’un lloc a un altre, odiem les esperes i no hi ha res que ens rebenti més que perdre el temps. Així doncs, és lògic que un dels nostres majors desitjos sigui estalviar temps viatjant.

Doncs bé, això que sembla tan inabastable, està cada dia més a prop. D’acord, la teletransportació encara és una utopia de la qual no podem parlar, però si que podem parlar de viatjar en un transport molt més ràpid que l’avió. Un transport que ens permeti viatjar de Madrid a Algeciras en 45 minuts o d’Algeciras a Tànger en 5 minuts. Un transport que arribi als 1300 km/h. Un tren del futur (o no tan futur).

Ruta de l'Hyperloop
Ruta de l’Hyperloop

Estem parlant de l’Hyperloop, una idea creada per Ellon Musk i desenvolupada per dues de les seves empreses SpaceX i Tesla Motors. Aquest tren del (no tan) futur està constituït per un tub al buit que permet que, tant persones com mercaderies, puguin viatjar dins d’una càpsula. Com que no hi ha aire, no hi ha fricció, i la càpsula pot aconseguir grans velocitats. Està previst que arribi fins als 1300 km/h.

L’Hyperloop és un hardware lliure, és a dir, tot aquell que vulgui pot dissenyar el seu propi hyperloop, desenvolupar-lo, i millorar-lo. Això genera competència i, per tant, millors resultats. L’hyperloop més avançat és l’Hyperloop One, una companyia creada per tècnics, enginyers, soldadors i maquinistes que ja ha aconseguit testejar un prototip a escala real.

A dia d’avui, l’Hyperloop One ha aconseguit arribar als 307 quilòmetres per hora. Una xifra que està lluny de l’esperada, però que ja indica que és un projecte viable i que no trigarà a arribar al mercat.

Imatge de l'Hyperloop One
Imatge de l’Hyperloop One

El gran grup d’aerolínies, trens i programes espacials Virgin Group ha vist el projecte com una oportunitat i no ha volgut quedar-se fora. Així doncs, ha invertit una quantitat indeterminada en l’Hyperloop One que passarà a dir-se Virgin Hyperloop One.

Pots imaginar viatjar així? Mentre l’hyperloop no és implementat pots conèixer més del projecte en els següents enllaços:

Virgin Hyperloop one, lloc oficial

El Hyperloop One triplica su velocidad máxima, per El Mundo

Virgin: La Cultura Corporativa para construir un imperio, per Branzai

Las 5 reglas de Richard Branson para un buen negocio, per Acción Preferente

The following two tabs change content below.
Berta Esteve

Berta Esteve

Consultora d'Innovació Oberta i Estratègia en Induct SEA, S.L.
Berta Esteve. Graduada en Publicitat i Relacions Públiques per la UPF i en el Màster en Estratègia i Gestió Creativa de la Marca per la UPF Barcelona School of Management. Ha treballat com Executiva de Comptes i Planificadora Estratègica en diferents consultories de branding i actualment és Consultora d'Innovació Oberta i Estratègia en Induct Espanya.
Berta Esteve

Últimes publicacions: Berta Esteve (veure-les totes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*