libros sobre innovación

6 llibres sobre innovació que canviaran la teva perspectiva empresarial

Cada 23 d’abril se celebra la Diada de Sant Jordi a Catalunya. Aquest és el dia del llibre, de la cultura i dels enamorats. Amor i llibres són els protagonistes d’aquesta festa, representats per un llibre i una rosa (drac, princesa i cavaller amb espasa, a part). En SDLI ens agrada molt llegir, sobretot títols d’innovació i creativitat. Aquest és un bon dia per recomanar-vos algunes de les lectures que més ens han agradat.

Llibres sobre innovació que no us podeu perdre

A continuació, fem una llista dels llibres sobre innovació que hem llegit en aquest últim any i que més ens han agradat.

“Ten types of innovation”

Aquest llibre de Larry Keely, parla sobre els principis d’innovació per aconseguir un creixement significatiu i sostenible en una organització. Utilitza una llista de més de 2.000 innovacions reeixides, incloent el Cirque du Soleil, els mainframes d’IBM, el Ford Model-T, entre d’altres. “Tingues types of innovation” explora aquestes idees per diagnosticar patrons d’innovació dins de les indústries, per identificar oportunitats d’innovació i per avaluar l’acompliment de les empreses enfront dels competidors.

Ten types of innovation

“Sprint: Mètode innovador de Google Ventures per aconseguir que qualsevol projecte prosperi en 5 dies”

Els 3 socis de Google Ventures han creat aquest magnífic llibre per solucionar problemes empresarials i aconseguir viabilitat de qualsevol projecte de manera immediata. Aquest mètode, realitzat per en Jake Knapp, John Zeratsky i Braden Kowitz el fa únic i infal·lible. S’ha provat en més de 100 ocasions, fins a aconseguir resultats d’èxit. Un llibre, dedicat als emprenedors i directius que s’enfronten diàriament a dilemes importants. On cal posar les prioritats i per on cal començar? Quantes reunions són necessàries per trobar la solució adequada? Aquest mètode que proposen és un valor segur per donar resposta a tots aquests dubtes.

Sprint

“Blue Ocean Strategy”

Com crear un espai de mercat sense oposició i fer que la competència sigui irrellevant? Kim, W. Chan i Renée Maubourgne han aconseguit vendre 3,5 milions de còpies i publicat en 43 idiomes, la qual cosa vol dir que ha agradat a tot el món. Els autors sostenen que la competència despietada resulta un oceà vermell sagnant de rivals que lluiten per un fons de beneficis cada vegada més reduït. Els seus autors expliquen que l’èxit durador no ve per competir amb les empreses sinó per crear “oceans blaus”: nous espais de mercat sense explotar que estan madurs per aconseguir creixement.

Blue Ocean Strategy

“Up the Organization”

Aquest llibre de Robert Townsend es va publicar fa més de 35 anys i ha encapçalat les llistes dels millors llibres de negocis. Com evitar que la corporació ofegui a la gent i estranguli els guanys? Aquest llibre innovador vol evitar que ens estanquem en totes aquestes rutines organitzatives sagrades que ofeguen les persones, els guanys i la rendibilitat.

Up the Organization

“Reiventing organizations”

Molts consideren que el llibre de Frederic Laloux és el llibre més influent dels últims anys. Ha inspirat a milers d’empreses a tot el món a fer un salt radical i adoptar un conjunt de principis i pràctiques de gestió absolutament diferents. Explica com la humanitat ha entrat en una nova etapa de consciència a través d’un model organitzatiu més productiu. Amb exemples de casos reals, ens descriu en detall, el funcionament d’aquesta nova forma de dirigir una organització i examina les condicions perquè aquestes prosperin.

 

“Best place to work for all”

El CEO Michael C. Bush i el seu equip, connecten els punts per mostrar fins on arriba el potencial de l’ésser humà, a través d’un nou joc en el qual els líders que millor ho fan, guanyen la partida. El clima de negocis actual es defineix per la velocitat, les tecnologies socials i les persones que esperen valors. Com a resultat, els líders necessiten crear una cultura excepcional per a tothom, sense importar qui són o què fan per l’organització. El llibre presenta una investigació dels millors llocs per treballar, aquells que superen el seu valor en el mercat i fan augmentar els ingressos de manera ràpida.

Best place to work for all

A més d’aquests 6 grans llibres sobre innovació, hi ha altres centenars que val la pena esmentar. Altres llibres que ens han inspirat podrien ser: “Lean-Startup”, “Les claus del perquè”, “Nudge“, “Thinking fast and slow”, “Emprèn teva pròpia aventura”, “Màrqueting 4.0”, “4 Lenses of innovation “, etc.

T’has llegit algun llibre sobre innovació que ens vulguis recomanar? Ens encantaria llegir alguna de les teves propostes.

Marc Soler

Líder de proyectos digitales para empresas con necesidad de crecer y desarrollar su negocio. El objetivo es posicionar la marca en el entorno digital para ganar notoriedad y aumentar sus ventas. Apasionado de la tecnología e Internet. Convencido en la potencialidad de las personas en red.

    Escriu el teu comentari

    El teu correu no serà publicat.*