Innolab: així vam viure la 3a edició de l’acceleradora de projectes d’innovació del Baix Llobregat

Innolab: així vam viure la 3a edició de l’acceleradora de projectes d’innovació del Baix Llobregat

Al novembre va arrencar la tercera edició d’Innolab. Sembla que fos ahir quan els participants van començar a idear entorn al repte escollit. Després d’haver realitzat tallers de creativitat i prototipatge en les dependències dels municipis de Gavà, l’Hospitalet, el Prat de Llobregat, Sant Just, Sant Joan Despí, Sant Boi i de Sant Vicenç dels Horts, ens vam presentar la setmana passada a l’acceleradora.

En aquesta fase es van seleccionar els millors projectes, 15 en total. Vam fer un format d’accelerar els projectes concentrat en tres dies consecutius al Citilab, organitzat de la mà d’Innobaix.

En aquests tres dies es va tractar el model de negoci, disseny i comunicació i la presentació oral. Cada dia seguíem la mateixa escaleta: començàvem per una masterclass del temari relacionat amb el dia assignat, continuàvem amb el treball en equip i en el break comptàvem amb una startup per explicar-nos la seva experiència. Al final de la sessió van venir mentors per guiar els equips des de la seva experiència professional.

Escaleta de les jornades d'acceleració
Escaleta de les jornades d’acceleració

El dimarts 18 d’abril vam comptar amb la consultora de la casa, Clàudia Pardo que va donar tot el temari en relació al Canvas d’Osterwalder. Els equips van poder treballar amb el seu model de negoci a través d’un puzle que havien d’anar construint i validant amb unes cartes per l’equip d’Induct.

Equips participants a l'acceleradora de Innolab
Equips participants a l’acceleradora de Innolab

Aquell dia vam comptar amb Xavier Codinach CEO d’Inbesters. Gràcies al seu exemple de model de negoci de la seva pròpia empresa, vam poder tangibilitzar allò que estàvem treballant.

Xavier Codinach durant la xerrada inspiradora d’Inbesters
Xavier Codinach durant la xerrada inspiradora d’Inbesters

Després de la feina realitzada, van poder contrastar el seu Canvas amb els mentors. Gràcies a l’ajuda de Xavi Olba (Induct), Roser Santamaria (Citilab), Josep Julià (consultor), Borja Caballero (Induct), Eva Ros (GG Gelabert) i Sara Marata (Induct), van poder polir els últims detalls i apartats del seu model de negoci.

El dimarts 19 d’abril vam obrir al matí amb una masterclass dirigida per mi, on vaig donar les bases i claus per construir la seva marca. Li van donar forma al naming, els canals de difusió i coherència estètica del projecte.

Comptem amb una xerrada inspiracional de Rut Malràs i el seu projecte Els Menuts de la Pineda. Gràcies al format entrevista liderada per Natalia Mir, directora de projectes d’innovació d’Innobaix, vam poder conèixer d’on va néixer la idea, què va fer per dur-la a terme i ens va donar cinc consells d’emprenedor a emprenedor.

Natalia Mir y Rut Malràs

Al final de la sessió vam poder comptar de nou amb els següents mentors: Marc García (Magaro Paintings & Garciarojals), Oliver Winkelmann (Bayer), Itziar Pérez (Induct) i jo mateixa també en representació d’Induct.

Marc García mentoritzant en disseny de producte per a l'equip Eusac
Marc García mentoritzant en disseny de producte per a l’equip Eusac

L’últim dia de treball va ser el divendres 21 d’abril. En aquest taller treballem el storytelling per a realitzar la presentació final. Vaig fer la masterclass per ensenyar als alumnes com estructurar una presentació i seduir al públic.

Tanquem les visites de startups amb Marc Creu creador de la marca Balwave. Aquest emprenedor de 17 anys va explicar a tots els participants que qualsevol idea és possible si creiem en ella i tenim ganes i il·lusió per desenvolupar-la.

D'esquerra a dreta, Natalia Mir, Marc Creu i jo mateixa
D’esquerra a dreta, Natalia Mir, Marc Creu i jo mateixa

Els mentors que van impulsar i van ajudar en les últimes hores de l’acceleradora van ser: Rubén Bagüés (consultor freelance), Eva Ros (GG Gelabert), Francesc Iglesias (Hospital Vall d’Hebron), Conxa Diaz (Ajuntament de l’Hospitalet), Mario López (Ajuntament de Sant Joan Despí) i Mar Fernández (Ajuntament del Prat de Llobregat).

Els equips participants en l’acceleradora compten amb una setmana per acabar i retocar tota la informació del seu projecte per preparar-se per la final. Ànim equips!

El 2 de maig es desvetllaran els equips que opten a la final que es celebrarà el 9 de maig a les 10 a.m al Citilab de Cornellà. Amb els cinc equips guanyadors anirem al Bizz Barcelona a presentar els seus projectes!

Ens agradaria convidar-vos a tots a aquesta final on s’exposaran els projectes treballats durant tot el curs acadèmic. Si estàs interessat en assistir només has de descarregar la invitació adjunta, reservar-te el matí del 9 de maig a la teva agenda i enviar-me un correu a anna.moragas@induct.es amb nom i cognoms abans del 3 de maig. T’esperem al Citilab amb tota la il·lusió!

The following two tabs change content below.
Anna Moragas

Anna Moragas

Disenyadora en Induct SEA, S.L.
Graduada en Diseño y Máster en Estrategías de Comunicación y Dirección de Arte por Elisava. Directora de proyectos de innovación en Induct. Profesora de Innovación en ELISAVA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*