Espais de Barcelona sobre innovació en cultura

Espais de Barcelona sobre innovació en cultura

On la cultura i la innovació es troben. El segon capítol del nostre Mapa d’Innovació de Barcelona.

Com hem anunciat anteriorment, des d’SDLI estem duent a terme el projecte Mapa d’Innovació de Barcelona. Un projecte que pretén celebrar la diversitat i la riquesa de la ciutat, suggerint alguns llocs interessants, que tot innovador ha de conèixer.

Aquest mes us presentem la secció Innovació en cultura; una secció que presenta llocs molt especials, en què la cultura s’impulsa a través de la innovació i viceversa. Per començar, hem seleccionat tres llocs als quals tenim especial afecte, i que recomanem a tots els mindshakers.

Però, abans de res, un apunt sobre: ​​”Per què parlar de cultura quan parlem d’innovació?”. Des de les ciències socials i la filosofia, molts van intentar definir “què és la cultura?”, des de la A fins a la Z, des d’Adorno fins a Žižek… Hi ha una cosa certa; no hi ha societat aliena a una cultura, i no hi ha manera de canviar el món sense tenir en compte la manera com es constitueix una societat.

Així que, com innovadors, suportem en les nostres tasques diàries la immensa responsabilitat (moltes vegades descuidada) de canviar el món. I si no fos perquè la cultura és part d’això, segurament fracassaríem en la consecució dels nostres objectius.

Per aquest motiu, aquesta secció del Mapa d’Innovació és en realitat una invitació a reflexionar sobre el nostre paper dins de la societat, i com podem transformar-nos en millors persones i professionals a través de la cultura. T’atreveixes a qüestionar-te?

  1. CCCB Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Situat al cor de Barcelona, ​​entre el barri de Raval, Universitat i el Gòtic, el CCCB ofereix una arquitectura que no deixa indiferent a ningú. Amb un aspecte curiós, es barreja l’antiguitat amb l’actualitat. Aquest espai va néixer com una església i, més tard, es va convertir en un centre cultural multidisciplinari. Mitjançant l’art i la cultura, el CCCB exposa els grans temes de la societat contemporània, sense deixar de banda la història i la memòria del passat, representant una de les principals referències culturals de la ciutat.

CCCB

Així doncs, és molt més que un centre cultural; el CCCB és conscient de la seva responsabilitat per impulsar el marc intel·lectual de la ciutat i promoure la innovació en diferents formats i llenguatges. Actuant a favor de la transformació social, el seu propòsit és a la investigació creativa i la producció del coneixement per fer front als grans desafiaments contemporanis, i treballar per a la construcció d’un futur millor.

Per arribar a aquest objectiu, el CCCB promou diferents activitats, moltes d’elles indispensables per als innovadors. En la seva programació, trobareu des d’exposicions d’art, fins a cursos gratuïts de filosofia i també festivals cinematogràfics i tallers per a nens. A més de passar una bona estona, potser us inspiren en els vostres projectes.

CCCB

Ubicació: Montealegre 5, Barcelona

Enllaç: https://www.cccb.org/ca

RRSS: @cccb_barcelona

2. Fabra i Coats

Diuen que la cultura neix en les mans de la gent; gent com vosaltres, i com jo. I que, per això, ha de ser accessible, participativa i viva. En aquest cas, val la pena esmentar a Fabra i Coats, un espai creatiu impulsat per l’Ajuntament de Barcelona dins del programa Fàbriques de Creació, que pretén transformar antics edificis industrials en espais per a la creació i expressió artística.

FabraiCoats

En aquest àmbit, Fabra i Coats és un referent. Situada en un emblemàtic edifici del barri de Sant Andreu, la fàbrica ofereix diferents serveis i activitats públiques per impulsar el potencial creatiu i innovador dels ciutadans, especialment de la gent de barri. Compta amb 6.500m2 i disposa de múltiples espais i laboratoris per fomentar la connexió entre educadors, artistes, investigadors i barcelonins, oferint suport i acompanyament en la producció i exhibició artística.

En Fabra i Coats podreu trobar des de cursos i formacions fins a activitats familiars i residències artístiques. A més, també és possible llogar espais de coworking, oficines i materials específics. Així que, si us animeu a embrutar-vos les mans, no oblideu passar per aquí!

FabraiCoats

Ubicació: Sant Adrià 20, Barcelona

Enllaç: http://ajuntament.barcelona.cat/fabraicoats/

RRSS: @fabraicoatsbcn

3. Cosmo Caixa

Sovint, la cultura i la ciència caminen per separat i per evitar-ho, el Cosmo Caixa ha revolucionat la manera tradicional de fer i transmetre la ciència, introduint-la a la nostra cultura de manera innovadora. Aquest espai, promogut per la Fundació La Caixa, ofereix un indret únic allunyat de el soroll de la ciutat.

En el Cosmo Caixa és possible visitar la sala “Bosc inundat” i viure l’experiència de caminar per la selva amazònica. A la sala “Univers” podreu endinsar-vos en la història de la creació del cosmos, des del Big Bang fins a l’actualitat. Sense esmentar les exposicions i activitats que omplen el calendari de propostes del Cosmo Caixa durant tot l’any.

Així que, si abans de llegir aquest article no us consideràveu uns frikis de la ciència, us recomanem que hi aneu i ens expliqueu la vostra experiència. Segur que us refrescarà les idees i hi sortireu amb moltes ganes d’innovar!

CosmoCaixa

Ubicació: Isaac Newton 26, Barcelona

Enllaç: https://cosmocaixa.es/es/cosmocaixa-barcelona

RRSS: @cosmocaixa

Per cert, coneixeu algun altre lloc a Barcelona on puguem trobar cultura, innovació i inspiració? Doncs, deixeu-nos un comentari i ajudeu-nos a completar el mapa junts.

El mes que ve, publicarem tres espais més de la categoria “Conferències i Networking”.

Fins la propera!

The following two tabs change content below.
Erica Harumi

Erica Harumi

Se graduó en Comunicación Social en São Paulo – Brasil. Posteriormente también ha estudiado Cinema en Nueva York y Innovación y Design Thinking en Barcelona. Antes de ser consultora, ha trabajado en agencias de publicidad y estudios de diseño, lo que le ha posibilitado tener una visión más holística de todo el universo que constituye una marca y empresa.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies