Espais per a la innovació empresarial a Barcelona

Espais per a la innovació empresarial a Barcelona

Seguim amb la creació del Mapa d’Innovació de Barcelona! Un projecte impulsat per SDLI, que té l’objectiu de posar a l’abast de tots els mindshakers, els llocs més atractius en el món de la innovació.

Aquest mes, SDLI us porta la secció d’innovació empresarial, que obre un gran ventall de possibilitats. Una secció que reflecteix des de la transformació dels llocs i dinàmiques de treball locals, fins a un canvi organitzacional a nivell global.

Aquesta secció llueix especialment pel conegut Clayton M. Christensen, qui va aportar llum a un dels grans dilemes de les organitzacions a l’hora d’innovar, el Dilema de l’innovador. Aquest fa referència a l’equilibri entre la capacitat d’explotació i la capacitat d’innovació d’una gran empresa. Per arribar a un equilibri que fomenti la innovació i la transformació, on caldran iniciatives d’innovació.

A continuació, us suggerim alguns llocs interessants on es debat sobre el dilema de l’innovador, la fricció al canvi i les iniciatives d’innovació que es generaran, per fer que la innovació flueixi.

Espais per a la innovació empresarial a Barcelona

Avui, us portem tres espais que són referents per potenciar el compartir, el coneixement i les connexions entre els participants de la innovació empresarial:

Esade Creapolis

Esade Creapolis és el Centre d’innovació d’ESADE i escola de negocis. Aquí, els professionals ajuden a les empreses i startups a innovar a través d’ecosistemes dinàmics que inspiren, faciliten i acceleren la innovació. Existeixen, a més, diferents programes d’acceleració i workshops especialitzats en innovació, així com diferents vídeos, anomenats píndoles de la innovació.

A Esade Creapolis tracten de connectar el talent, coneixement, professionals i organitzacions per aportar solucions innovadores que tinguin un impacte sobre el desenvolupament empresarial i social.

Aquest hub compta amb 60 empreses emprenedores (amb seu en el seu ecosistema), 260 emprenedors i startups, i uns 600 professionals que col·laboren en la recerca del que anomenen “Co-innovació”: que les idees conflueixin, que sorgeixin solucions col·laboratives innovadores, i cocreïn noves experiències, productes i serveis que contribueixin a el creixement de l’empresa i impactin positivament sobre la societat.

Esade creapolis

Ubicació: Av. De la Torre Blanca, 57 Sant Cugat del Vallès

Enllaç: https://www.esadecreapolis.com/

RRSS: @esadecreapolis

És una empresa de serveis de transformació i innovació per a les empreses i creació de projectes singulars disruptius.

Co-Society

Co-society és la plataforma d’Infonomia, on els equips d’innovació de diferents empreses poden combinar els seus actius de manera sistemàtica per crear nous productes i serveis alhora, compartir les seves experiències, i pràctiques d’innovació. Amb aquest objectiu comú del prefix co-, algunes de les trobades que s’organitzen des Co-Society són:

  • Co-sessions: esdeveniments que duren un dia, en els quals assisteixen participants de les millors companyies, amb l’objectiu de combinar experiències i coneixement.
  • Co-fest: esdeveniments de caràcter més global, que duren dos dies, i busquen identificar els canvis en els actius de les empreses actuals, per facilitar una nova conversa i enfortir els vincles de col·laboració entre ells.
  • Co-workshops: Activitats personalitzades per a qualsevol organització que vulgui estimular la col·laboració i la innovació conjunta.

Co-Society

Ubicació: Marià Aguiló 28, 08005 Barcelona  Poblenou 22@bcn

Enllaç: https://www.co-society.com/

RRSS: @cosociety

Esmorzars Acció

Des del Departament d’innovació de la Generalitat de Catalunya, s’ofereixen programes de suport a la innovació empresarial amb els seus coneguts “esmorzars d’innovació”; unes trobades obertes i de temàtiques vinculades amb la innovació. L’objectiu des d’ ACCIÓ és apropar als seus assistents al món de la innovació empresarial, posant a la seva disposició eines i recursos per gestionar la innovació dins de l’organització.

En aquestes sessions, que es realitzen cada dos mesos, els protagonistes són empreses innovadores que comparteixen la seva experiència. D’aquesta manera es comparteixen consells sobre tot allò que funciona a la resta de les empreses, s’aprenen bones pràctiques per aplicar en el teu negoci, i es coneixen models d’èxit en la gestió de la innovació.

Esmorzars Acció

Ubicació: Passeig de Gràcia, 129 08008 Barcelona

Enllaç: https://www.accio.gencat.cat/ca/activitats/grans-actes/esmorzars-accio/innovacio/

RRSS: @accio_cat

Construïm junts el mapa d’innovació a Barcelona. ​Se t’acut algun espai que no hem esmentat? Deixa un comentari i junts completarem el mapa!

El mes que ve publicarem tres espais més sobre la categoria d’universitats i recerca.

The following two tabs change content below.
Helena Aguilar

Helena Aguilar

Graduada en Negocios y Marketing internacional en ESCI-UPF y en Magisterio en la Universidad de Barcelona. Ha trabajado en el sector de la automoción y se ha centrado en el área de innovación y emprendimiento. Ha recibido premios de reconcomiendo por proyectos como MOVe-U, idea de negocio que aporta soluciones a los retos de la movilidad del futuro. Actualmente trabaja como consultora de Innovación Abierta en Induct SEA en el sector educativo y de movilidad.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies