Les 20 empreses més innovadores del món

Les 20 empreses més innovadores del món

Voleu saber quines empreses estan al capdavant de la innovació? A través de l’informe anual que publica The Boston Consulting Group (BCG), posem cara a les principals companyies que estan apostant per nous models de treball, que miren cap al futur, que no tenen por a activar canvis estratègics i que s’ajusten a la realitat de la nostra societat. A l’informe, veiem que són els grans grups els que guanyen avantatge a empreses més petites, principalment per la capacitat econòmica que tenen, amb possibilitat d’invertir contínuament en la investigació i observació de noves tendències. Aquestes empreses dediquen molt de temps a analitzar dades, testejar, observar a l’usuari i buscar solucions als seus problemes. Aquest any 2019, és la intel·ligència artificial la que està marcant la diferència entre unes i altres.

En aquest article, descobrim les empreses que encapçalen aquesta llista d’empreses innovadores.

Què tenen en comú aquestes empreses innovadores?

Els elements d’innovació que trobem en l’informe es centren bàsicament en la intel·ligència artificial, en l’automatització dels processos i l’anàlisi avançat de dades. El segueixen l’ús de plataformes i la creació d’ecosistemes. Aquestes empreses estan disposades a irrompre en el seu model de negoci i tenen clar que, invertir en aquesta matèria, els permetrà arribar a una posició preferent en el mercat i respecte a la seva competència.

Les 20 corporacions que apareixen en aquesta llista són empreses amb grans estructures i suculents pressupostos. Això vol dir que les empreses petites no són capaços d’innovar? Rotundament, no. La innovació és invariable en qualsevol dimensió, és a dir, la innovació és universal. Tant les empreses grans com les petites estan aportant moltíssim valor a la innovació i generant idees molt interessants. En els propers 5 anys, s’esperen canvis importants als diferents sectors econòmics, en els quals es generaran dinàmiques innovadores i nous models de negoci que donaran resposta a les necessitats reals de les persones, tant a treballadors com a clients.

Empreses més innovadores del món 2019

En aquest llistat apareixen empreses que estan apostant fort per la innovació com Amazon, Netflix, Facebook o Tesla. Altres es mantenen o perden posicions respecte als seus competidors com Cisco Systems, Boeing o IBM.

 1. Alphabet y Google
 2. Amazon
 3. Apple
 4. Microsoft
 5. Samsung
 6. Netflix
 7. IBM
 8. Facebook
 9. Tesla
 10. Adidas
 11. Boeing
 12. BASF
 13. T-Mobile
 14. Johnson & Johnson
 15. DowDuPont
 16. Siemens
 17. Cisco Systems
 18. LG Electronics
 19. Vale
 20. JPMorgan Chase

Empreses més innovadores del 2019

La majoria de les empreses que formen part d’aquest rànquing estan relacionades directament amb la tecnologia. Aquest fet posa en relleu la importància de la innovació oberta i la cocreació com a elements imprescindibles en totes les idees que estan sorgint. Alhora, veiem que tant les plataformes com els ecosistemes, són factors imprescindibles per donar sortida a tots aquests projectes d’innovació.

Conclusions de l’informe BCG

 • Alphabet i Google són ara les empreses més innovadores del món segons BCG, desbancant els 13 anys que Apple portava en el primer lloc.
 • Els innovadors en IA tenen una probabilitat tres vegades més gran d’aconseguir una àmplia experiència en Big Data Analytics.
 • Les 10 empreses més innovadores del món utilitzen avui la intel·ligència artificial i les plataformes per créixer més ràpid que els seus competidors i mercats.
 • Aquest any, T-Mobile, DowDuPont, Vale, Stryker i Rio Tinto s’uneixen a la llista de les 50 empreses més innovadores per primera vegada.

A SDLI comptem amb diferents eines d’innovació i treballem perquè les empreses desenvolupin els seus projectes i processos de canvi de manera efectiva en les seves corporacions. Així que, si esteu a punt d’innovar o millorar, us ajudem a fer-ho possible!

The following two tabs change content below.
Marc Soler

Marc Soler

Emprenedor per naturalesa, assessor i desenvolupador de negocis. Apassionat de la tecnologia i Internet. Convençut a la potencialitat de les persones en xarxa.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies