Com convertir a neuròlegs joves en emprenedors amb projectes de valor per als pacients?

Com convertir a neuròlegs joves en emprenedors amb projectes de valor per als pacients?

Dimecres passat 21 de novembre, en el marc del Congrés de la Societat Espanyola de Neurologia, es va celebrar la primera sessió del Projecte Brains4Brains. La Societat Espanyola de Neurologia i Novartis han posat en marxa aquest projecte amb l’objectiu de fomentar i desenvolupar les millors iniciatives que resolen necessitats no cobertes en la gestió de persones amb patologies neurològiques i desenvolupar solucions innovadores que aportin valor als pacients, als neuròlegs i a la societat.

En aquesta primera edició un grup de més de 40 joves especialistes en neurologia han exposat les seves inquietuds i idees de futur en els diferents àmbits de la neurologia. A través del treball col·laboratiu i l’acompanyament d’un grup de facilitadors (neuròlegs assignats per la Societat Espanyola de Neurologia) han transformat les seves idees en projectes la solució dels quals beneficiï les necessitats no cobertes de professionals i pacients.

Els equips van desenvolupar uns cubs gegants per explicar els seus projectes al jurat:

  1. A quin repte donaven resposta
  2. La definició de la idea a desenvolupar
  3. Els usuaris a qui anava dirigit
  4. Què feia a la seva solució diferent de la solució actual
  5. Procés d’incorporació en la pràctica assistencial
  6. Quins són els següents passos i què es necessita per seguir endavant

Durant la sessió, el president de la Societat Espanyola de Neurologia, Dr. Exuperio Diez-Tejedo va destacar l’aposta de l’entitat per la innovació i pel talent dels més joves per seguir posicionant als neuròlegs com un agent clau del sistema sanitari.

Els 5 millors projectes van ser avaluats per un jurat de la Societat Espanyola de Neurologia, experts en les principals patologies neurològiques (ictus, trastorns del son, migranya…) per a ser apadrinats per part de la Societat.

En les properes setmanes, aquests 5 projectes tindran l’oportunitat de participar en un programa d’acompanyament que es celebrarà el primer semestre de 2019. Els grups de treball es tornaran a reunir en noves sessions per, a través del mètode WeCubbing d’Induct, poder convertir aquests projectes en solucions reals.

Método CubbingA través del mètode WeCubbing hauran de reflexionar i reformular el repte que volen resoldre, generar el màxim d’idees a incorporar al projecte, explorar què s’està fent en l’àmbit de la salut o en altres sectors, prototipar les millors idees i definir el model de negoci i implementació de la solució en la pràctica assistencial.

Durant les sessions de treball comptaran amb l’acompanyament d’experts en aquestes patologies, consultors d’innovació especialistes en salut, enginyers que construeixin els prototips, economistes amb experiència en models de negoci en salut, i agents interessats en el finançament de solucions per a la salut ( com business angels).

Amb aquest projecte es demostra que el col·lectiu de metges, si se’ls dota amb eines d’emprenedoria àgils, és capaç de convertir-se en emprenedor i desenvolupar solucions de valor per als pacients.

Brains4Brains

Des d’Induct molt orgullosos de la confiança que ha dipositat la Societat Espanyola de Neurologia i Novartis en nosaltres per acompanyar els equips a innovar amb les seves idees. Esperem en les properes setmanes poder-vos explicar les novetats d’aquest projecte.

The following two tabs change content below.
Clàudia Pardo
Graduada en Negocis i Màrqueting Internacional a ESCI-UPF. Posteriorment vaig realitzar el màster dHealth Barcelona per entendre millor l’ecosistema de salut i realitzar quelcom disruptiu. Amb l’objectiu d’aconseguir un impacte a la societat, baso la meva experiència en intentar crear valor a l’ecosistema visualitzant els passos necessaris per poder millorar-lo.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies