7 projectes d’energies renovables a Espanya que lideren el camí cap a un futur més net

7 projectes d’energies renovables a Espanya que lideren el camí cap a un futur més net

S’ha demostrat que el canvi climàtic és provocat per l’home. De fet, sabem que l’augment de temperatura es dóna gràcies a l’ús indiscriminat de combustibles fòssils i que avui, hi ha una gran demanda de fonts d’energia més sostenibles i netes. Per aquesta raó, hem decidit compartir algunes de les iniciatives espanyoles més innovadores en l’àmbit de les energies renovables.

1. WePower

El proper mes serà llançada a Espanya una xarxa d’energia neta basada en les tecnologies blockchain. La iniciativa connectarà a productors d’energia renovable amb companyies i clients. De manera innovador, WePower resoldrà diferents problemes del sector energètic alhora: aportarà transparència sobre la quantitat d’energia verda produïda, consumida i la quantitat d’emissions de CO2 reduïda; els desenvolupadors d’energia disminuiran els pagaments a intermediaris o recaptaran fons per a nous projectes venent energia futura al preu d’avui, i els consumidors es beneficien de l’energia futura més barata i de la participació en mercats certificats d’energia verda.

2. E-LIG-E

El projecte del Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas de Madrid busca desenvolupar i construir un nou concepte de generació portàtil: una potent pila ultralleugera que funciona amb hidrogen emmagatzemat.

Font: CIEMAT
Font: CIEMAT

3. Etra I+D

L’àrea de R + D del Grupo ETRA desenvolupa un nou model energètic basat en energies renovables, eficiència energètica i xarxes elèctriques intel·ligents. A través de projectes com el Nobel GRID, els valencians busquen desenvolupar la xarxa espanyola i afavorir la participació de diferents actors del mercat, especialment del consumidor final.

Font: Google
Font: Google

4. Base Àrtica Espanyola

Subvencionat per la UNESCO, el projecte de la Fundació Polar Espanyola (Madrid) consisteix en el desenvolupament i construcció d’una base d’investigació científica a l’Àrtic utilitzant tant sols energies renovables. És interessant tenir en compte que fins avui, a la zona de l’Alt Àrtic, només s’han utilitzat combustibles fòssils.

Zona de l'Alt Àrtic, on s'implementarà la base (Google)
Zona de l’Alt Àrtic, on s’implementarà la base (Google)

5. ICMAB-CSIC

El projecte innovador, presentat per l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona, es basa en el disseny d’una nova generació de generadors i equips superconductors per al desenvolupament d’energia eòlica.

Font: Google
Font: Google

6. WindEol

Es tracta d’un aerogenerador que garanteix el proveïment d’energia eòlica a les zones climàtiques més desfavorables del planeta. El projecte desenvolupat per Reacción Uptheworld, S.L. (Madrid) pot generar energia independentment de la direcció del vent, de la seva intensitat i altura. De fet, la seva eficiència va ser comprovada en cas d’huracans i nevades, suportant variacions de temperatura de – 70 ° C a + 70 ° C.

Estació de sensors sismològics (font: WindEol)
Estació de sensors sismològics (font: WindEol)

7. Aurora

És una unitat mòbil autònoma de generació d’energia renovable (produeix energia solar, eòlica i amb pila de combustible). A més de ser personalitzable, l’equip pot ser enviat a qualsevol part del món ja que és de fàcil instal·lació i pot ser controlat i monitoritzat de forma remota.

El projecte Aurora (font: El Periódico de la Energía)
El projecte Aurora (font: El Periódico de la Energía)
The following two tabs change content below.
Livia Fioretti

Livia Fioretti

Consultora d'Innovació Oberta a Induct SEA, S.L.
Brasileña, formada en Coolhunting, Design and Global Trends por ELISAVA-UPF . He trabajado como planner en Ogilvy & Mather São Paulo y en start-ups. Apasionada por la escritura creativa, el cine y las artes.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies