5 Startups aplicant la recepta de la innovació (Startups Gastronomia)

5 Startups aplicant la recepta de la innovació (Startups Gastronomia)

Com iniciar un negoci i assaborir les mels de l’èxit

Ingredients:

500 g de idees

225g de perseverança

85 g de valors

110 g d’optimisme

90 g de treball en equip

1 pessic de sort

Preparació:

L’ingredient principal de la recepta són les idees. Barreja-les amb el treball en equip i deixa reposar el temps just, de tal manera que el resultat sigui consistent. A continuació, lliga-ho amb els valors i l’optimisme. Aboca lenta i constantment la perseverança. I per descomptat, afegeix una mica de sort.
Es recomana barrejar el resultat final enèrgicament, però amb paciència i molt d’amor, per acabar coent a foc lent. ¡Et Voilà!

Com probablement has vist, no es tracta d’una recepta a l’ús, encara que segurament si ets un emprenedor amb ganes de menjar-te el món, ¡se t’haurà fet la boca aigua quan l’has llegit! Es tracta de la sucosa recepta que les startups, que avui us presentem, han fet servir com a base dels seus negocis. Però us asseguro que aquesta no ha estat l’única… En els seus receptaris n’hi ha centenars; dolces, salades i picants, esperant a ser elegides per d’ algú com tu.

Des de Societat de la Innovació us presentem una nova edició de startups que ens agraden, que en aquest cas, han posat tota la seva passió, enginy i creativitat per ser uns MasterChef de la innovació. Ens endinsem en l’ampli món que abasta la gastronomia, i us mostrarem des de innovadores experiències gastronòmiques fins a cistelles plenes d’aliments els sabors et transporten a altres llocs del món.

¡Bon appétit!

3,2,1: Foodtruck ya!

Que les food trucks són un negoci sobre rodes no és res nou. Molt lligades a una de les tendències que ja hem comentat a Societat de la Innovació -la de Km.0-, aquestes iniciatives han anat recorrent quilòmetres, amb pressa i sense pausa al nostre país. Però per si t’has perdut pel camí, te les presentem. Els food trucks són furgonetes que actuen com restaurants rodants, permetent gaudir a tot el món i pràcticament en qualsevol lloc de: tapes, cafès, frankfurts o qualsevol menjar especialitat de la casa. 😉

Imatge de Tumblr
Imatge de Tumblr

En aquesta línia, i aprofitant l’estirada que aquestes iniciatives estan tenint, neix Foodtruckya, una plataforma amb una infinitat de funcionalitats. Es tracta de la primera guia de food trucks del país; “Una finestra única, tant per trobar i reservar els teus food trucks favorits, com per a emprenedors, proveïdors, compradors i venedors de food trucks a Espanya”.

Així doncs, no només destaca el localitzador i rànquing de food trucks a nivell nacional del que disposa el web, sinó també una sèrie de serveis que se li associen, com la possibilitat de reservar food trucks per a esdeveniments públics i privats o simplement com un càtering diferent, alternatiu i flexible.

Foodtruckya.com també disposa d’un bloc, actualitzat amb les últimes notícies, esdeveniments i curiositats, així com un portal per a emprenedors que vulguin muntar la seva pròpia food truck amb totes les indicacions, proveïdors per contactar-hi, etc. Perquè el seu projecte vagi per bon camí. 😉

De fet, ja hi ha altres startups que han vist l’oportunitat de negoci, en aquest sentit, com FoodTruckSystems.com i han desenvolupat una plataforma web on exposen la seva tasca: “Fabriquem i comercialitzem sistemes de street food i food trucks a tot Espanya”

Personalment, m’encanta el moviment food truck i més que una moda passatgera, ho veig com una oportunitat de negoci en un temps on la diferenciació i innovació en el si de l’empresa són vitals.

Eatwith: Una experiència gastronòmica alternativa i deliciosa

Si ets dels que gaudeixes menjant i ho conceps com tot un aconteixement… Eatwith és la teva startup! Podràs gaudir des de sopars preparades per xefs amb estrelles Michelin, fins als plats de menjar més tradicionals de la Nonna, i sempre envoltat de la millor companyia. Sens dubte, una experiència gastronòmica curiosa i totalment nova.
Amb Eatwith podràs gaudir de menjars preparats per xefs en un sopar compartit o organitzar el teu propi esdeveniment privat on et sigui més còmode: la casa o l’espai del xef, la teva casa o una altra localització.
A més, dins la comunitat en línia de Eatwith, hi ha centenars d’ofertes gastronòmiques classificables per dos criteris. D’una banda, si t’agraden les experiències diferents i conèixer gent nova, pots compartir aquesta experiència amb una altra gent igual que tu. En cas de seleccionar aquesta opció, esculls el menú, reserves una plaça i l’amfitrió t’enviarà una confirmació i indicacions per arribar-hi. A més, també rebràs la llista de convidats i podràs comunicar-te amb ells mitjançant missatges de grup.
D’altra banda, si ets més reservat o simplement vols celebrar un esdeveniment i tens la idea molt clara, pots escollir o crear el menú, trobar un espai i xef, facilitar una llista de convidats.

Si bé aquest projecte va ser pensat en els seus inicis per a un públic més turístic, la veritat és que a dia d’avui, tant turistes com locals gaudeixen d’aquesta experiència en més de 150 ciutats que inclouen Amsterdam, Londres, Sao Paulo, Nova York o Barcelona . A què estàs esperant? Menja acompanyat, menja bé i gaudeix!

Imatge de Eatwith
Imatge de Eatwith

BuyFresco: El teu personal Shopper de la Alimentació

A BuyFresco aposten per una alimentació saludable, ecològica i de qualitat. Per a això, disposen d’un equip de xefs i nutricionistes que pensen en una cistella amb 5 receptes i els ingredients que van a ser necessaris per a la seva elaboració i plantegen la següent dinàmica: el client tria una cistella entre les que hi ha: opcions per a solters, parelles i famílies, amb diferents preus, però molt raonables a nivell qualitat-preu. A més, també indica el nombre d’àpats per setmana desitjades, sempre amb un mínim de 5.
En realitat, Buyfresco proposa un calendari en el qual els dilluns els nutricionistes i xefs elaboren 5 receptes, els dimarts el client rep la cistella, que conté la comanda i les receptes, els dijous el client fa la comanda per a la setmana següent i el divendres , dissabte i diumenge BuyFresco s’encarrega de comprar els ingredients necessaris perquè el dimarts tornis a rebre la cistella, sempre amb productes frescos i de qualitat. Cada setmana va canviant el receptari, de manera que el menú és variat i equilibrat.

A més, el client té l’opció de provar inicialment sense compromís.

ChefXChange: Treu el xef que portes dins

És un altre dels projectes que us volem ensenyar avui. Es tracta d’un marketplace online que connecta a xefs amb aficionats de la gastronomia de tal manera que tots puguin buscar, descobrir i reservar experiències de la mà d’un xef privat al voltant del món, ja sigui des d’un ordinador o dispositiu mòbil.
Tant si estàs buscant un xef amateur per a una reunió d’amics informal a casa teva, com un xef aprenent per preparar els teus menjars de la setmana, o fins i tot un xef professional per a una ocasió especial, ChefXChange és la teva startup! El seu principal output és donar al client una experiència culinària exclusiva, a la ciutat que ell decideixi, ajustat al seu pressupost i en el confort de casa o ubicació que desitgi. De fet, l’usuari té opció de filtrar per tipus de cuina: africana, asiàtica, espanyola… en una ciutat concreta del món i per a una data determinada. Facilíssim i totalment adaptat a les necessitats del client!

Amb una comunitat creixent d’usuaris i amants de la cuina, ChefXChange és la manera més senzilla perquè els xefs puguin expressar i mostrar el seu talent, i sentir-se reconeguts pels usuaris, qui per descomptat, també gaudiran de l’experiència. Tal i com ells diuen, la seva intenció és, portar el món al teu plat!

Imatge de ChefXChange
Imatge de ChefXChange

Food in the box: Som el que mengem

Food in the box és una empresa pionera a oferir experiències gastronòmiques internacionals, proposen una nova forma de viatjar cada mes a un país diferent.
Amb l’objectiu de fer amb la cuina el que IKEA va fer amb els mobles -és a dir, fer alguna cosa senzill- s’han proposat millorar la forma en què menges. Per a això, estan reinventant la forma de cobrir una de les necessitats més vitals dels éssers humans: l’alimentació. Per fer-ho d’una manera dinàmica i innovadora seu pla de negoci consisteix a fer arribar al client una caixa amb diferents aliments -recentment agafats del mercat-, en les seves dosis exactes i amb receptes, tot a punt per cuinar un menú d’un país determinat. Tot un viatge al voltant del món sense moure de casa!

A més, ofereixen diferents col·leccions de receptes, en les que trobem categories com “Sota el Mar”, “Esmorza com un rei”, “El Costat Fosc” -referint-se a un gran “enemic per a molts”, la xocolata- i fins i tot “El Caloret” dedicat a receptes per refrescar el teu estiu.

També, vinculen fortament la seva activitat amb les xarxes socials, especialment a Twitter i Instagram (xarxa on la gastronomia ocupa un lloc important!)

Imatge de Food in the box
Imatge de Food in the box

Coneixeu algun projecte que estigui “reimaginant” la gastronomia? Quin? Sou emprenedors d’algun projecte d’innovació en el món de la gastronomia? Ens encantaria que ens expliquéssiu la vostra experiència!

The following two tabs change content below.
Sofia Ródenas

Sofia Ródenas

Consultora d'Innovació Oberta en Induct SEA, S.L.
Estudiante de Negocios y Marketing Internacionales en ESCI-UPF, Barcelona. Entusiasta y apasionada de la creatividad e innovación. En constante búsqueda de la inspiración, es una curiosa de las culturas, habiendo realizado distintas estancias en Dinamarca e Inglaterra.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies