5 projectes llatinoamericans per somiar

5 projectes llatinoamericans per somiar

La innovació trepitja amb força a Llatinoamèrica, de fet, sosté una quantitat de llocs de treball comparables amb els que genera tota l’economia de Costa Rica o Uruguai, traduït en números, més d’1,9 milions de treballadors. Hem destacat 5 projectes innovadors desenvolupats, allà, a Llatinoamèrica.

1. Urban 3D

Urban 3D, des de Brasil, es posiciona com una empresa pionera en el futur de la construcció per mitjà de l’ús de la robòtica, la impressió tridimensional (3D) i les noves tecnologies. Els seus mètodes ofereixen solucions davant la crisi mundial d’habitatges inadequats, amb alternatives de menor cost i que acceleren el procés de construcció. S’estima que una de cada tres famílies a Amèrica Llatina i el Carib, viu en llars inadequades o que han estat construïdes amb materials impropis, i que no tenen serveis bàsics d’infraestructura. Amb aquesta innovació llatinoamericana es podrà ajudar a més de 59 milions de persones d’aquest mateix continent.

2. BabyBe

El sistema BabyBe, creat per dos xilens i un alemany, és un dispositiu per a incubadores neonatals, que connecta a les mares amb els seus nadons prematurs a través del contacte simulat amb els seus cossos. BabyBe transmet sons respiratoris, els batecs del cor i imita la sensació del cos de la mare a través d’un material que emula la densitat corporal i la textura de la pell en forma de matalàs. El bressol recopila dades importants sobre la salut del nadó mentre està a la incubadora. Una innovació llatinoamericana que revolucionarà el concepte de les incubadores.

BabyBe
BabyBe

3. Frei.re Lab

Frei.re Lab, desenvolupa un programari educatiu (programari e-learning) que facilita la innovació escolar a través dels jocs interactius. La seva plataforma és un producte pioner que permet que mestres, pares i estudiants puguin produir contingut interactiu educatiu, transformant-se així en els creadors de les seves pròpies matèries. Aquesta innovació possibilita que els pares amb poca educació siguin partícips de l’ensenyament escolar dels seus fills a través d’aplicacions mòbils en els seus telèfons. També els dóna l’opció als mestres d’adaptar les classes d’acord a les necessitats de cada estudiant. La plataforma és visitada per estudiants i professors de 49 països. Aquesta innovació llatinoamericana podrà beneficiar als 11 milions de nens al Brasil (país d’origen de l’app) i 77 milions a Amèrica Llatina que poden beneficiar-se aprenent a llegir i escriure d’una manera divertida i interactiva a través de jocs i noves tecnologies. Això, a la vegada, mitiga les estadístiques d’abandonament escolar.

Frei.re Lab
Frei.re Lab

4. allGreenup

Una aplicació mòbil amb una versió internacional, que mesura l’impacte ambiental de l’usuari i el recompensa per tenir cura del planeta. És una manera innovadora d’utilitzar la creativitat i la programació digital per mitigar un problema ambiental. allGreenup es val d’un programari original que educa, mesura i incentiva les activitats favorables a la natura i, d’aquesta manera, promou un estil de vida més sostenible. Les activitats li atorguen “punts verds” a l’usuari, qui després pot canviar-los per beneficis en els comerços associats. Innovació llatinoamericana, que podrà portar el tema de la sostenibilitat als usuaris d’una manera simple, divertida i on tothom es beneficia.

allGreenup
allGreenup

5. Machina Wearable Technology

Una marca de roba de caràcter social irreverent que integra la tecnologia de manera funcional i intuïtiva. Innovadors i apassionats pel desenvolupament de wearable technologyo “roba intel·ligent” que es connecta via wifi o bluetooth. La marca mexicana s’inspira en els moviments socials actuals i en el món digital. Machina dissenya tots els seus productes, des de la tecnologia fins al disseny de roba. El seu disseny MJ v1.0 és la primera jaqueta que permet a l’usuari (DJ, productors i músics) crear música a través de sensors de moviment i una aplicació mòbil. Innovació mexicana que canviarà el panorama musical completament.

Has trobat altres projectes innovadors desenvolupats a Llatinoamèrica? Estem desitjant conèixer-los!

The following two tabs change content below.
Raquel Galindo

Raquel Galindo

Communicator Ninja, estudiante del grado de Negocios y Marketing Internacionales en ESCI-UPF. Actualmente esta trabajando en dos proyectos propios de creación de app móvil. Se considera emprendedora, creativa e intrépida. Es una gran amante de la moda, la música y la tecnología. Disfruta afrontando nuevos retos. Cree firmemente que la mejor manera de predecir el futuro, es creándolo.
Raquel Galindo

Últimes publicacions: Raquel Galindo (veure-les totes)

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies

*