5 Llibres innovadors per aquest Sant Jordi

5 Llibres innovadors per aquest Sant Jordi

Com sabeu, des de Societat de la Innovació ens encanta recomanar-vos posts, piulades, esdeveniments, llibres i tot allò que us pugui servir d’inspiració. Avui, com no podria ser d’altra manera, us portem un recopilatori de llibres per innovadors per regalar i, per què no, autorregalar-se.

1. La clau és el per què – Simon Sinek

En el primer dels nostres llibres per innovadors, Simon Sinek, analitza per què algunes organitzacions són més innovadores, més reeixides, més ben valorades pels seus clients, etc. Curiosament, la pregunta resulta ser la resposta: per què (WHY). Aquest per què ve acompanyat d’un com ho vull fer (HOW) i un què vull fer (WHAT). Joan Ras, CEO d’Induct ens explicava en el post “Com fer el procés Why, What, How per assolir l’èxit personal i professional, el cas de Joves del Vendrell” com aplicar aquesta metodologia, amb un exemple pràctic del sector de l’educació.

Vols descobrir el per què?

2. Els Fora de Sèrie – Malcolm Gladwell

Quant triga una persona en ser bona en alguna cosa? I en ser experta? Aquestes són algunes de les qüestions que planteja Malcolm Gladwell en un dels seus llibres innovadors, Els Fora de Sèrie. Segons Gladwell, amb el suport d’estudis psicològics, les persones necessitem un mínim de 10.000 hores de pràctica per desenvolupar una habilitat que destaqui. L’autor, nomena altres aspectes a part de la persona en si, aquests són: on i quan va néixer, el suport del seu entorn, condicions històriques i econòmiques, entre d’altres. Un gran aprenentatge i una nova perspectiva estan assegurats en el llibre.

Els Fora de Serie
Els Fora de Serie

Aquest pot ser teu regal!

3. Nudge – Richard Thaler

“Nudge”, o com les nostres decisions no són tan lliures i racionals com podem pensar, és un llibre sobre com millorar les teves decisions i influir positivament en les dels altres a través de petits impulsos, gairebé imperceptibles.

A Nudge, un dels nostres llibres per innovadors preferit, Thaler analitza diferents ocasions en què el context o situacions que no depenen de nosaltres afecten les decisions que prenem. Recuperem el post on Ignasi Clos ens explica més detalladament el contingut del llibre i ens mostra un exemple pràctic de com innovar a través d’un nudge.

Nudge
Nudge

 

Descobreix-ne més

4. The Innovator’s Dilemma – Clayton M. Christensen

The Innovator’s Dilemma és un clàssic en el món dels negocis que explica el poder de la disrupció, per què els líders del mercat solen fallar a mesura que les tecnologies i les indústries canvien i el que els implicats poden fer per assegurar el seu lideratge en el mercat durant molt de temps. En el llibre s’aclareix perfectament el concepte “dilema de l’innovador” i mostra casos reals d’empreses que han aconseguit superar-ho de manera reeixida.

The Innovator’s Dilemma
The Innovator’s Dilemma

Aconsegueix The Innovator’s Dilemma

5. Overcomplicated – Samuel Arbesman

Per concloure la nostra llista de llibres innovadors, volem parlar de Overcomplicated de Arbesman. Aquest llibre tracta sobre com sobreviure a totes les complicacions originades per la innovació tecnològica. Samuel Arbersman, presenta la idea de com els humans, intentant gestionar el món d’una manera més senzilla, hem creat, a través de la tecnologia, un món encara més complex. A més, en ell, hi trobareu possibles solucions a aquesta situació. Ignasi Clos, comentava els insights que va obtenir d’aquest llibre en el post 3 maneres imprescindibles per sobreviure a l’era de la innovació tecnològica.

Overcomplicated d'Arbesman
Overcomplicated d’Arbesman

Prepara’t per a l’era de la innovació tecnològica

Què us sembla la nostra recomanació de llibres per innovadors? Ja teniu el vostre regal de Sant Jordi?

Induct no rep cap comissió pels llibres per a innovadors enllaçats en aquest post.

The following two tabs change content below.
Sara Marata

Sara Marata

Consultora d'Innovació Oberta a Induct SEA, S.L.
Problem Juggler, graduada en Negocios y Marketing Internacionales en ESCI-UPF. Realizó parte de sus estudios en ESB-Reutlingen, Alemania. Ha trabajado como Community Manager en AKTIVE-Turisme. Cree en la innovación como motor para aportar un valor único y sostenible al usuario. Apasionada de los idiomas, la música y viajar.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies

*