10 projectes innovadors del mes de maig 2018

10 projectes innovadors del mes de maig 2018

Com tots els mesos, us deixem 10 dels projectes que ens han semblat més innovadors d’un mes de maig ple de moltes idees i innovació.

1. Domino’s Pizza fa noves entregues de comanda, i sense adreça!

L’empresa nord-americana de restaurants de menjar ràpid, especialitzada en l’elaboració de pizzes, anuncià aquest mes, que els clients dels EUA podran rebre la seva comanda en ubicacions sense direcció. Els restaurants locals de Domino’s trien hotspots per enviar a les rodalies, que els clients poden veure en un mapa. Aquests inclouen platges, camps, parcs i més. Actualment, l’opció de lliurament flexible permet als comensals triar entre 150.000 punts d’accés de Domino’s al voltant dels EE. UU.

Restaurant Domino's als EEUU
Restaurant Domino’s als EEUU

 

Font: https://www.usatoday.com

2. Carreteres fabricades a partir de bosses de plàstic

L’empresa de Ghana, Nelplast és una entitat industrial especialitzada en el reciclatge de tot tipus de residus de plàstic. Juntament amb el govern, estan convertint les escombraries plàstica en carreteres. Les carreteres estan fetes de blocs de plàstic compostos per un 60% de plàstic i un 40% de sorra; en comparació, l’asfalt està fet principalment de sorra. Les bosses de plàstic són un gran problema ambiental a l’Àfrica. Nelplast mostra a les persones quant pot ajudar el reciclatge a contribuir a un medi ambient més net.

Carreteres a partir de bosses de plàstic
Carreteres a partir de bosses de plàstic

Font: https://www.nelplastgh.com/

3. Llençols orgànics que tracten la pell

Aizome Bedding és una startup amb seu a Tòquio que ha creat uns llençols que combinen l’antic art japonès del tenyit indi amb un enfocament modern i innovador, per crear roba de llit orgànica que tracta i suavitza la pell mentre dorms.

Les propietats dels materials amb què es dissenyen els llençols s’han utilitzat per tractar problemes de la pell durant segles i, avui dia, s’usen com un potent agent antibacterià proporcionant beneficis antiinflamatoris a la pell.

Beneficis dels llençols d'Aizome Bedding
Beneficis dels llençols d’Aizome Bedding

Font: https://www.aizomebedding.com/

4. La campanya d’Adidas durant la Marató de Boston

Durant la marató celebrada aquest passat mes a Boston, Adidas va crear 30.000 vídeos únics per a cada un dels participants. La marca d’atletisme Adidas va recol·lectar dades personalitzades i filmacions de cada corredor a través de xips RFID.

Diverses hores després que els participants de la marató acabessin, van rebre els vídeos d’aquells moments més especials. Adidas va dirigir la campanya per celebrar la seva col·laboració de 30 anys amb l’Associació Atlètica de Boston.

Imatge de la Marató de Boston
Imatge de la Marató de Boston

Font: trendwatching

5. Carretera que recarrega els vehicles elèctrics

Aquest mes es va inaugurar a Suècia la eRoadArlanda, la primera carretera del món que recarrega els vehicles elèctrics mentre són conduïts. Es van instal·lar dos quilòmetres de rail elèctric al llarg d’una via pública als afores d’Estocolm. A mesura que els automòbils o camions elèctrics passen per la carretera, l’energia és transmesa mitjançant un braç conductor especial que es connecta amb la part inferior del vehicle.

La iniciativa va ser desenvolupada pel consorci eRoadArlanda i l’Administració de Transport de Suècia.

Inauguració d'eRoadArlanda
Inauguració d’eRoadArlanda

Font: https://eroadarlanda.com/

6. Curs de sommeliers per a cecs

La marca brasilera de cervesa Brahma Extra va llançar el projecte Extraordinary Sommeliers, un programa que ensenya i forma a estudiants cecs com sommeliers de cervesa.

En associar-se amb la Fundació Dorina Nowill per a Cecs i l’IBC (Institut Brasiler de la Cervesa), Brahma Extra busca aprofitar els sentits millorats de l’olfacte i el gust dels seus estudiants, i crear una carrera professional per a ells.

Gairebé 6,5 milions de brasilers tenen algun tipus de discapacitat visual. A través d’aquesta iniciativa, Brahma està utilitzant el seu propi coneixement en cerveseria per obrir les portes al mercat laboral a persones amb, aparentment, un accés més limitat.

Font: trendwatching

7. Dissenys atractius en productes vegetals per a nens

El supermercat belga Delhaize ha llançat una sèrie de nous packagings per productes vegetals per fer-los més atractius per als nens. La iniciativa ve d’un estudi que afirma que només el 5% dels nens del país mengen la quantitat recomanada de fruites i verdures. Aquesta campanya ha durat diverses setmanes, en la imatge es poden veure alguns dels dissenys on les pastanagues són coets o les mongetes esquís verds.

El supermercat va treballar amb els nens dels diferents col·legis per aconseguir noms originals per als nous dissenys de packaging.

Dissenys del supermercat belga Delhaize
Dissenys del supermercat belga Delhaize

Font: trendwatching

8. Nimble: eina per tallar amb el dit

Nimble és el primer tallador totalment segur del mercat que permet tallar paquets, obrir sobres, bosses o altres embolcalls amb només posar-se aquest petit dispositiu a la punta del dit.

Gràcies a la mida petita i a la fulla de tall és gairebé impossible tallar-se. A més, a diferència de les tisores i ganivets, ‘es pot endur de viatge!

Nimble, el primer tallador totalment segur del mercat
Nimble, el primer tallador totalment segur del mercat

Font: https://version22.com/nimble

9. Classes de gimnàs amb tècniques salva vides

La classe CPROBIC de Virgin Active combina classes de gimnàs amb habilitats per salvar vides. Aquestes classes van ser pensades per experts tailandesos en socorrisme i tècniques de supervivència.

En un estudi es van adonar que només el 6% de la població que necessitava reanimació cardiovascular la rebia abans d’arribar a l’hospital.

Així doncs, entrenadors qualificats van pensar aquestes classes perquè la població, a més de fer esport, aprengués com reaccionar davant d’aquest tipus de situacions.

Font: trendwatching

10. Làser que detecta els batecs i la respiració a un metre de distància

Un dispositiu làser que monitoritza signes vitals com el batec cardíac, la freqüència respiratòria i l’activitat muscular des de fins a un metre de distància. El dispositiu està destinat a pacients d’hospitals o persones amb malalties cròniques que necessiten una estreta vigilància a la llar. El més destacat és que funciona a través de la seva roba. “No hi ha cables, tot és sense contacte, mesura contínuament diferents paràmetres biomèdics amb un sol sensor”, diu Zeev Zalevsky, qui va desenvolupar SmartHealth Mod amb el seu equip a ContinUse Biometrics.

Prova del làser a un metre de distància
Prova del làser a un metre de distància

 

 

The following two tabs change content below.
Marta Camins

Marta Camins

Estudiant de Negocis i Màrqueting internacionals a ESCI-UPF. Apassionada per l'art, la música i el cinema. Curiosa i amb ganes d'aprendre sempre coses noves. Ha treballat en accions de promoció, captació i atenció de clients.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies