10 Projectes Innovadors del mes de Febrer

10 Projectes Innovadors del mes de Febrer

1. Drones taxis

Aquests drones taxis estan fabricats per l’empresa xinesa EHang i poden carregar persones de fins a 100kg juntament amb una petita maleta. A més a més, els passatgers no necessiten saber conduir. Només cal introduir la direcció al GPS i el drone seguirà el millor camí per arribar al destí. Està previst que a finals de juliol d’aquest any comencin a volar els primers drones taxis pel cel de Dubai.

2. Fotoskin app

Fotoskin app és una aplicació que ens permet controlar l’estat de salut de la nostra pell i ajuda al dermatòleg amb el procés de diagnosis. L’usuari realitza un registre fotogràfic simulant un mapa corporal que ensenyarà posteriorment al seu metge. A més a més, aquesta aplicació de mòbil potencia l’educació sanitària oferint informació rellevant sobre les taques cutànies, el càncer de pell i la protecció solar.

L'app Fotoskin
L’app Fotoskin

3. Propietats fotoprotectores de teixits de cotó tintats amb extractes de te

Tal i com el títol d’aquesta innovació indica, tintar teles de cotó amb extractes de te protegeix la pell dels rajos ultraviolats. Aquesta afirmació és la conclusió d’un estudi realitzat per diversos investigadors de la Universitat Politècnica de València. L’equip d’investigació va tintar les teles amb tres variants de te: verd, vermell i negre. A continuació, va analitzar la capacitat fotoprotectora dels tèxtils resultants. El tenyit es realitza amb ebullició. La varietat de te vermell va ser la que va presentar una protecció ultraviolada major.

4. Cubetto

Cada cop són més habituals les joguines creades per ajudar als menuts aprendre a programar. Aquest es el cas de Cubetto, un robot de fusta que es controla mitjançant peces de colors. Creada per a nens de més de 3 anys, Cubetto està format per un robot i una taula on es programen els moviments que realitzarà el robot utilitzant quatre peces de colors. Segons l’ordre, el robot farà un moviment o un altre.

Cubetto, un robot de de fusta que es controla mitjançant peces de colors
Cubetto, un robot de de fusta que es controla mitjançant peces de colors

5. Universitat gratuïta 42

La universitat 42, originaria de París i creada per l’emprenedor Xavier Niel, té actualment una altra seu a Silicon Valley. 42 implementa una metodologia particular diferent a les que utilitzen les institucions educatives tradicionals. Principalment, es basa en l’aprenentatge peer-to-peer, la gamificació i l’aprenentatge sense barreres temporals. Aquesta metodologia única, deriva de 20 anys més d’investigació i experimentació a França en l’àmbit de la programació de l’educació.

42 busca i accepta als estudiants que són els millors dels millors, els quals adquireixen una varietat d’habilitats a l’hora que inventen noves solucions quan s’enfronten amb obstacles. Els estudiants aprenen a treballar eficientment tant en equips com individualment. L’adquisició d’habilitats de programació i resolució de problemes permet als estudiants estar completament preparats per començar les seves carreres professionals.

 6. Meelk: El dispositiu que mesura la quantitat de llet materna

Meelk és un dispositiu wearable pensat per mesurar la quantitat de llet que les mares tenen i la quantitat que ha consumit el nadó. El projecte consta de dues parts, el producte i l’aplicació per el telèfon. L’objectiu que persegueix Meelk és ajudar a les mares a sentir-se còmodes durant la lactància i que no l’abandonin per un moment de debilitat. Meelk va néixer del programa Moebio de Biocat.

7. Like to buy

Like to buy és una plataforma creada amb la finalitat que les empreses optimitzin les funcions de les seves comptes d’Instagram. Like to buy aconsegueix que Instagram deixi de ser un aparador i permets als consumidors entrar dins la botiga on-line d’una manera ràpida i còmode. Forever21 és una de les vàries marques que ja han aplicat aquesta tecnologia.

Imatge de Like to buy
Imatge de Like to buy

8. Projecte ecològic de vivenda modular

Aquest és un projectes que neix d’Archiblox. Es tracta d’una casa modular ecològica i prefabricada que genera més energia de la que consumeix. L’eficiència energètica de l’habitatge és assolida aprofitant tots els recursos existents de la construcció prefabricada. Per exemple, finestres de doble vidre, panells solars, accessoris d’ús eficient de l’aigua, aprofitament de la llum casi al 100%, o amb parets dissenyades per millorar el rendiment del aïllament tèrmic. Una altra incorporació sorprenent són maons amb bactèries que absorbeixen el CO2.

Archiblox, el projecte ecològic de vivenda modular
Archiblox, el projecte ecològic de vivenda modular

9. Leuko

Una de les conseqüències més comuna de la quimioteràpia és la reducció del nombre de glòbuls blancs. Per aquest motiu, Leuko ha dissenyat un petit dispositiu òptic que permet captar imatges de capil·lars molt superficials del dit, prop de l’ungla. Segons explica el co-fundador de Leuko: “Pensem que si existís un dispositiu que permetés fer un seguiment dels nivells de glòbuls blancs es podria detectar abans quan estan essent immunosuprimits”.  “La idea que tenim es crear nosaltres l’empresa y ocupar-nos de la producció i la comercialització del dispositiu. Tenim la propietat intel·lectual que ens pot ajudar a atraure capital.”

Leuko, pel seguiment dels nivells de glòbuls blancs
Leuko, pel seguiment dels nivells de glòbuls blancs

10. We Farm

WeFarm és una startup que ofereix un servei peer-to-peer que permet als agricultors compartir diversa informació via SMS, sense internet i sense haver de sortir de la seva granja. WeFarm defensa que els petits agricultors són molt vulnerables als efectes del canvi climàtic i es troben amb reptes com la falta d’accés a mercats tradicionals, entre altres.

També creuen fermament que els petits agricultors desenvolupen una amplia gamma de solucions innovadores de baix cost com a resposta a aquests reptes. Aquesta informació és la que WeFarm vol que pugui ser difosa per tot el sector.

Us deixem amb alguns dels seus exitosos casos.

WeFarm, per la compartició d'informació entre agricultors
WeFarm, per la compartició d’informació entre agricultors

Has descobert altres projectes innovadors durant aquest mes?

The following two tabs change content below.
Sara Marata

Sara Marata

Consultora d'Innovació Oberta a Induct SEA, S.L.
Estudiant de Negocis i Marketing Internacionals a ESCI-UPF. Ha treballat com a Community Manager a AKTIVE-Turisme. Apassionada dels idiomes, la música i l’art.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*