10 projectes innovadors del mes de febrer

10 projectes innovadors del mes de febrer

Segueix avançant l’any, ràpid. Molt ràpid. Febrer s’acaba, però les idees no acaben. Us deixem aquí, 10 dels projectes més innovadors d’aquest mes.

1. Aprendices Visuales

Aprendices Visuales neix d’una experiència personal. A la web es pot trobar diferent material educatiu com contes o cursos. El contingut ha estat dissenyat tenint en compte que alguns nens prefereixen aprendre de forma visual (partint de la base que el 90% de la informació transmesa al cervell és visual). Per això, s’utilitzen pictogrames, imatges que representen les paraules, perquè comprenguin millor cada conte.

Aquest tipus d’aprenentatge és molt especial i eficaç per a nens pre-lectors o que tenen necessitats especials d’aprenentatge.

Aprendices visuales
Aprendices visuales

2. Buddy

Buddy és un robot amb tres rodes que ha estat desenvolupat per Blue Frog Robotics. Buddy es pot usar per establir recordatoris i alarmes, llegir missatges en veu alta, recomanar receptes, ajudar els nens amb les seves tasques, reproduir música, respondre trucades i integrar-se completament amb els seus sistemes digitals d’administració casolana. Quan no és a casa, Buddy pot patrullar-la, apagar els llums que s’han deixat encesos, notificar-nos si hi ha algú que no reconeix a casa i també ser utilitzat com un sistema de càmera remota.

3. Nuviz

Nuviz és un dispositiu pensat per al casc d’un motociclista. Aquest es connecta a la part exterior del casc i li permet a l’usuari rastrejar la seva velocitat, seguir una aplicació de navegació, fer trucades telefòniques, fer fotos i reproduir música. Nuviz s’assembla a un joc de visualització de videojoc, que fa que sigui més fàcil per als motociclistes mantenir la vista en el camí i, probablement, una mica més segur.

Nuviz
Nuviz

4. Wi-charge

Wi-Charge tracta d’automatitzar un dels majors mals de cap dels dispositius moderns, la càrrega de la bateria. El producte és una unitat de càrrega sense fils que es pot connectar a qualsevol sostre, servint simultàniament com una llum normal, mentre que emet raigs infrarojos a les unitats receptores que l’usuari ha connectat als seus dispositius. La unitat receptora de la mida d’una ungla captura la llum i la converteix en energia elèctrica a través d’una cèl·lula fotovoltaica de forma similar a com funcionen els panells solars.

Imatge del funcionament de Wi-charge
Imatge del funcionament de Wi-charge

5. Mars

Mars són uns auriculars sense fils intel·ligents que permeten que dues persones mantinguin una conversa, encara que no parlin el mateix idioma. Cada persona simplement fa servir un dels audiòfons i Mars traduirà a cau d’orella el que l’altra persona està dient a l’instant. Els auriculars són capaços de traduir anglès, coreà, mandarí, japonès, espanyol, francès, vietnamita, tailandès i indonesi.

Mars
Mars

6. Ulleres Mirage de Lenovo

Fabricades per Lenovo, són unes ulleres de realitat virtual autònomes que no necessiten d’un mòbil ni d’un ordinador. Estan vinculades a la plataforma DayDream de Google. Amb una memòria interna de 4GB de RAM i una suposada autonomia de 7 hores d’ús, aquestes ulleres sortiran al mercat a mitjans d’aquest any.

Mirage de Lenovo
Mirage de Lenovo

7. Sony Aibo ERS 1000

Els gossos ja existents de Sony tornen aquest 2018 amb més funcionalitats. Les mascotes presenten un disseny molt més realista que els seus antecessors. Són capaços d’entendre més ordres de veu i té una càmera en el seu musell per vigilar la casa en absència dels seus amos. A més, disposen de zones sensibles al tacte i poden arribar a reconèixer als seus “cuidadors”. I el que és més important, té capacitat d’aprenentatge.

8. Sensio Air

Sensio Air és una càpsula rastrejadora d’al·lèrgens que funciona amb una aplicació i sensors col·locats en diverses ciutats per detectar què és el que fa que es presentin les teves al·lèrgies i predir quan hauries d’estar alerta.

Sensio Air
Sensio Air

9. Maleta intel·ligent

La maleta intel·ligent ForwardX CX-1 pot seguir-nos a qualsevol part a una velocitat màxima de 11 km/hora gràcies a la seva lent de 170 graus i un programari de reconeixement facial. A més, inclou tecnologia que l’ajuda a detectar i esquivar obstacles en el camí.

La maleta intel·ligent ForwardX CX-1
La maleta intel·ligent ForwardX CX-1

10. Oreal UV Sense

Petit dispositiu sense bateria que mesura l’exposició als raigs UV. Amb només 2 mm de gruix i 9 mm de diàmetre, aquest sensor electrònic es pot usar en una ungla o unes ulleres de sol i, a través d’una aplicació, t’advertirà sobre l’exposició al sol.

Oreal UV Sense
Oreal UV Sense

Has trobat altres projectes innovadors aquest mes? Explica’ns-els en els comentaris!

The following two tabs change content below.
Marta Camins

Marta Camins

Estudiant de Negocis i Màrqueting internacionals a ESCI-UPF. Apassionada per l'art, la música i el cinema. Curiosa i amb ganes d'aprendre sempre coses noves. Ha treballat en accions de promoció, captació i atenció de clients.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies