10 projectes innovadors del mes d’octubre

10 projectes innovadors del mes d’octubre

Ja estem a punt de deixar octubre enrere i entrar al novembre. Per això, com cada mes, us presentem els 10 projectes més innovadors.

1. Vitbot, les ampolles que conserven les propietats de l’aigua

Aquestes ampolles, creades per l’espanyol Antonio Lozano, tenen una forma semblant a la de l’ou, d’acord amb la proporció pi, que manté l’estructura hexagonal de l’aigua, i amb ella, totes les seves propietats. A més, gràcies a aquest envàs, l’aigua es refresca i regenera contínuament.

Imatge de Vitbot
Imatge de Vitbot

Font: Vitbot

2. Eve, el mirall intel·ligent

Aquest mirall és una cosa semblant a una gran pantalla de telèfon intel·ligent en la qual, a més, et pots veure reflectit. És pot personalitzar totalment i té un gran nombre d’aplicacions disponibles, que cada mes augmenten de nombre. Algunes d’aquestes aplicacions són el telèfon, el correu electrònic, les xarxes socials, la càmera, el calendari, reconeixement facial, etc.

Imatge d'Eve
Imatge d’Eve

Font: Eve Mirror

3. Kanga Kit, un kit mòbil de resurrecció per a nadons

Un milió de nadons moren cada any per falta d’aire en el moment de néixer. Kanga és un kit que constituït per una base de suport i una manta transparent permet guiar a la llevadora durant la reanimació. Ho aconsegueix mitjançant llums, i permet que el nadó i la mare puguin estar junts en aquest moment crític, perquè el professional pugui estar amb tots dos alhora. (Si t’interessa el tema, et recomanem que li facis un cop d’ull al post 9 Projectes innovadors per millorar la qualitat de vida dels bebès prematurs i les seves famílies).

Imatge de Kanga Kit
Imatge de Kanga Kit

Font: Umea University

4. Surfaceskins door pads, el material que es manté a si mateix lliure de gèrmens

Els científics han fet un gran avanç contra infeccions mortals en hospitals, com el que us presentem a continuació: un teixit auto-desinfectant. Pot reduir els nivells de bacteris en més d’un 90% i ha estat especialment dissenyat per substituir les plaques d’alumini de les portes d’hospitals. D’aquesta manera es reforça la higiene de mans.

Imatge de Surfaceskins door pads
Imatge de Surfaceskins door pads

Font: University of leeds

5. Starling Crossing, pas de zebra interactiu

Aquest pas de zebra instal·lat al sud de Londres (Anglaterra) utilitza marques i colors que varien segons les condicions que hi hagi al seu voltant en temps real. Modifica els seus patrons, el seu disseny, la seva mesura i la seva orientació per assegurar la seguretat dels vianants.

Starling Crossing – overview from Umbrellium on Vimeo.

Font: Umbrellium

6. ElectRoad, la tecnologia que carrega els vehicles amb les carreteres

Aquesta tecnologia utilitza el wireless per carregar els autobusos mentre s’està conduint. Gràcies a això, ja no serà necessària que la font d’energia estigui en el vehicle, de manera que s’eliminaran les bateries dels autobusos elèctrics, es reduirà el seu pes i grandària, i a la vegada, augmentarà la seva sostenibilitat.

Imatge d'Electroad
Imatge d’Electroad

Font: Electroad

7. MIWA, botigues sense envasos

Les sigles de MIWA (minimum waste) signifiquen menys residus. És un nou sistema que permet la venda d’aliments sense envasos. Els envasos es reemplacen per càpsules que contenen els aliments i els consumidors trien els productes i la quantitat mitjançant una pantalla o una app. Amb això s’aconsegueix la reducció d’envasos i, també, la reducció de residus alimentaris.

Font: MIWA

8. Seabin Project, les escombraries marines

Aquest dispositiu es va crear per instal·lar-se a l’aigua de ports esportius, clubs nàutics, ports o en qualsevol cos d’aigua tranquil en el qual s’acumulen grans quantitats de residus. Cada recipient capta més de mitja tona de residus anualment.

Imagen de Seabin Project
Imagen de Seabin Project

Font: Seabin Project

9. Laïka, el robot que té cura del nostre gos

Aquest robot desenvolupat per Camtoy fa companyia a les nostres mascotes perquè mai estiguin soles. La màquina interactua amb els gossos, juga amb ells i ens permet tenir-los controlats, encara que estiguem fora de casa. Gràcies a Laïka podem veure’ls i fins i tot parlar-los.

Font: Camtoy

10. Nude, l’app que amaga imatges privades

Aquesta aplicació analitza i revisa de forma automàtica les imatges que tens al teu mòbil i identifica aquelles que contenen nusos. Posteriorment les emmagatzema en un espai virtual de seguretat, les elimina de la galeria d’imatges i del núvol a la qual estigui connectat el dispositiu mòbil.

Imatge de l'app Nude
Imatge de l’app Nude

Font: Itunes

The following two tabs change content below.
Berta Esteve

Berta Esteve

Consultora d'Innovació Oberta i Estratègia en Induct SEA, S.L.
Berta Esteve. Graduada en Publicitat i Relacions Públiques per la UPF i en el Màster en Estratègia i Gestió Creativa de la Marca per la UPF Barcelona School of Management. Ha treballat com Executiva de Comptes i Planificadora Estratègica en diferents consultories de branding i actualment és Consultora d'Innovació Oberta i Estratègia en Induct Espanya.
Berta Esteve

Últimes publicacions: Berta Esteve (veure-les totes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*