10 projectes innovadors del mes de desembre

10 projectes innovadors del mes de desembre

Arriba el Nadal, cap d’any ja se sent i no podem acabar el mes sense els nostres projectes innovadors més destacats.

1. Whooshh

Una nova i revolucionària tecnologia que permet transportar peixos migratoris al seu ambient de fresa de manera segura i ràpida, sense danyar-los.

2. Raindrop

Una peça que barreja el disseny amb la sostenibilitat. Creat per Bas van der Veer, Raindrop permet capturar l’aigua de pluja de les canaletes per reutilitzar-la en una gran varietat de tasques de la llar.

Imatge de Raindrop
Imatge de Raindrop

3. The ‘Shield Satchel’

És una bossa protectora que permet als usuaris mantenir-se segurs en cas de disturbis, protestes o atacs en els quals podrien ferir-se. En un món ideal, no ho necessitaríem, però està bé saber que hi ha un producte dissenyat per protegir-nos mentre lluitem pels nostres drets.

SHIELD SATCHEL from celine setiadi on Vimeo.

4. Brizi

Brizi és un coixí dissenyat per protegir els nadons de la pol·lució de l’aire. En ser instal·lat en els cotxets, els seus sensors detecten partícules contaminants i activen el sistema de filtració per ventiladors.

Imatge de Brizi
Imatge de Brizi

5. The Clevu

Desenvolupat per Hyosub An, Clevu barreja ulleres tradicionals, binocles i realitat augmentada per oferir claredat i precisió independentment d’on estiguem. Els laterals permeten a l’usuari apropar i allunyar una escena o un objecte, a més d’ajustar la nitidesa, el contrast i el color.

Imatge de The Clevu
Imatge de The Clevu

6. Force Field Cloak

El millor invent des de la llum nocturna per lidiar amb els temors a l’hora de dormir. Force Field Cloak és una manta que s’encén quan els llums s’apaguen, funcionant com un “camp de força visual” contra monstres. El més interessants és que la capacitat lluminosa del producte ve d’una tinta no tòxica i no requereix bateries o electricitat.

Imatge de Force Field Cloak
Imatge de Force Field Cloak

7. Fines4U

La companyia amb seu a Sudàfrica, està portant l’ús de moneda digital a nous sectors, com la seva aplicació en el pagament de multes de trànsit. La companyia s’especialitza en monitoritzar les incidències i tractar-les de forma ràpida i eficient. A més, també ofereix suport legal per ajudar els conductors a evitar conseqüències indesitjables com ara majors tarifes o denegació de renovació de la llicència.

8. El tint fluorescent que ajuda a identificar microplàstics a l’oce

Investigadors de la Universitat de Warwick han descobert un tint fluorescent especial que pot ajudar-los a identificar fragments de microplàstics de fins a 20 micròmetres (comparable a l’ample d’un cabell humà), el que ens posa un pas més a prop de resoldre el problema de pol·lució en els oceans.

9. Life Sticker

Life Sticker és un dispositiu que s’adhereix al mirall retrovisor del cotxe per advertir els conductors que s’aproxima un ciclista. No obstant això, està pendent de patent, ja que utilitza una nova tecnologia la producció de la qual costa menys de 2 € per unitat.

10. Dristee

El rellotge ha estat creat pensant en nens, gent gran i persones amb necessitats especials per tranquil·litzar els seus familiars ja que ofereix una nova manera de vigilar-los.

A més de la funcionalitat GPS, també permet la creació de geofences, és a dir, que s’alertarà als cuidadors si la persona que utilitza el dispositiu es mou més enllà d’una àrea determinada.

Imatge de Distree
Imatge de Distree

Has trobat altres projectes innovadors aquest mes? Deixa’ns el teu comentari!

The following two tabs change content below.
Livia Fioretti

Livia Fioretti

Consultora d'Innovació Oberta a Induct SEA, S.L.
Brasileña, formada en Coolhunting, Design and Global Trends por ELISAVA-UPF . He trabajado como planner en Ogilvy & Mather São Paulo y en start-ups. Apasionada por la escritura creativa, el cine y las artes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*