10 projectes innovadors d’Abril

10 projectes innovadors d’Abril

Deixem enrere el mes d’abril i com no pot faltar, us deixem aquí 10 projectes innovadors que ens han semblat curiosos.

1. Max Motor Dreams

L’empresa de cotxes Ford ha dissenyat Max Motor Dreams, un bressol intel·ligent que simula els efectes d’un cotxe en moviment per facilitar el son dels nadons. Aquest bressol transmet la mateixa sensació d’estar viatjant en cotxe, ajudant a que el nadó s’adormi de forma fàcil i ràpida. A més del moviment, el bressol reprodueix un so lleu com el del motor i té unes llums LED que reprodueixen els llums de l’exterior.

El projecte innovador va néixer fa un temps, però ara el prototip s’ha fet real i el bressol ja està disponible.

2. Alexa

Alexa és un assistent de veu d’Amazon que facilita les donacions d’una cinquantena d’entitats sense ànim de lucre. El dispositiu és capaç de reconèixer la veu i amb tan sols anomenar la quantitat a donar i a quina associació va destinada la transacció es fa de forma immediata. Un projecte innovador creat per Amazon.

Alexa, l'assistent de veu d'Amazon
Alexa, l’assistent de veu d’Amazon

3. Motxilla antirobatori per anar de viatge

La motxilla Tego de Moshi és una motxilla per a un viatger minimalista, amb un aire d’estil modern, però alhora futurista. La seva banda d’obertura ràpida et permet girar la bossa des de l’esquena al pit i accedir amb rapidesa als teus objectes personals. Fabricada en un teixit lleuger i resistent, aquesta bandolera creuada és resistent als possibles talls i a la intempèrie, de manera que les teves pertinences estan sempre segures i seques. Com que és una motxilla creuada i amb cremalleres darrere ocultes aporten una total seguretat. Tot un projecte innovador per part de Moshi.

La motxilla Tego de Moshi
La motxilla Tego de Moshi

4. Samarretes NanoDri

Les samarretes a prova de suor de NanoDri van ser creades per un científic en bioquímica i biologia molecular. Aplicant l’ús de nanotecnologies, les samarretes NanoDri volen resoldre el problema de la suor visible. És per això que la marca NanoDri utilitza fibres en els seus teixits que absorbeixen la suor. Així doncs, la peça té una capa exterior que fa de barrera i impedeix que la suor arribi, deixant la peça seca. Aquesta barrera repel·lent és elàstica i transpirable, el que permet que es produeixi l’evaporació perquè pugui refrescar ràpidament. Un projecte innovador per a la indústria de la moda.

La samarreta a prova de suor de NanoDri
La samarreta a prova de suor de NanoDri

5. The Light Phone

The Light Phone ha tret el segon model del seu telèfon mòbil. El qualifiquen com el més simple i minimalista de la història.

The Light Phone 2 té una mida similar al d’una targeta de crèdit i està pensat per a usar-se tan poc com sigui possible. És l’únic mòbil dissenyat com a segon telèfon, entenent aquest com una extensió del nostre smartphone, amb opció de conservar el mateix nombre de contactes i sense necessitat d’estar a prop del nostre dispositiu principal.

Entre les seves característiques destaquen el seu pes de 38,5 grams, el seu processador Qualcomm 8208, la seva pantalla OLED i els seus 20 dies d’autonomia en espera. A més, incorpora un USB per connectar-lo a l’ordinador. Un projecte innovador que revolucionarà la indústria del mòbil.

The Light Phone 2
The Light Phone 2

6. NuCalm

NuCalm és un dispositiu que ajuda a relaxar el cos i la ment amb qüestió de minuts. El principal objectiu de NuCalm és oferir l’oportunitat de dormir 20 minuts, però sentint que han estat 2 hores.

Es tracta d’una tecnologia que funciona mitjançant impulsos elèctrics que ajuden al cervell a suprimir instints de supervivència i hipervigilància amb la finalitat que les persones deixin de banda la seva angoixa i es concentrin en la relaxació. Un projecte innovador per relaxar cos i ment.

NuCalm
NuCalm

7. Tovalloles Mizu

L’empresa japonesa Mizu      ha creat una tovallola que canvia de color en detectar presència de bacteris en ella. La companyia afirma que és fonamental poder detectar les possibles bactèries ja que un 90% de tovalloles de bany en tenen. A més, es recomana rentar-la cada dos dies. La tovallola Mizu és capaç de detectar la brutícia, els gèrmens i els residus de sabó o suor i així passar a ser de color blau a vermell.

Les tovalloles de mida estàndard estan a la venda per 45 dòlars, encara que també es poden combinar amb pacs de diferents mides. Un projecte innovador per a la salut.

8. EvaPolar

El dispositiu EvaPolar  és un petit aire condicionat portàtil i personal, capaç de refredar l’aire, humidificar-lo i netejar-lo.

Evapolar és molt fàcil d’utilitzar. No requereix cap tipus d’instal·lació. Simplement cal omplir el dipòsit d’aigua extraïble i connectar el dispositiu al corrent amb un cable USB. Gràcies a aquesta forma de connector es pot endollar a una bateria externa, el que permet portar l’aire condicionat a tot arreu. Un projecte innovador perfecte per a l’estiu.

El dispositiu EvaPolar
El dispositiu EvaPolar

9. Dodow Sleep Lamp

Aquest petit dispositiu està dissenyat per ajudar a agafar el son més ràpid. L’aparell projecta una llum intermitent a la paret perquè la persona la miri fixament i respiri al mateix temps que la llum es va projectant i apagant, generant així un bon ritme de respiració, ideal per relaxar el cos i poder dormir de forma més ràpida. L’exercici es pot programar per durar 8 o 20 minuts, després s’apaga automàticament. Els creadors afirmen que gràcies a Dodow es pot agafar el son fins a 2,5 vegades més ràpid. Un projecte innovador perfecte per aquells que els costa dormir.

10. Pebby

Pebby  és una pilota intel·ligent pensada per entretenir i vigilar a la nostra mascota. Gràcies a la seva connectivitat WiFi, la pilota es pot controlar de forma remota. A més, té incorporada una càmera per poder veure en tot moment el que fa la mascota.

El dispositiu Pebby també inclou un collaret que permet portar un registre de l’activitat i funciona juntament amb la pilota. Un projecte innovador per al millor amic de l’home.

Has descobert altres projectes innovadors? ¡Comparteix-los als comentaris!

 

The following two tabs change content below.
Marta Camins

Marta Camins

Estudiant de Negocis i Màrqueting internacionals a ESCI-UPF. Apassionada per l'art, la música i el cinema. Curiosa i amb ganes d'aprendre sempre coses noves. Ha treballat en accions de promoció, captació i atenció de clients.

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Al enviarnos tus datos manifiestas que has leído y aceptas nuestra Política de privacidad y cookies

*